Afbeelding

Crematorium Kranenburg houdt Open Huis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De aula is helemaal verbouwd, de toiletten zijn vernieuwd en de koffiekamers hebben een brasserie-achtige uitstraling gekregen. Meer dan genoeg reden voor crematorium Kranenburg om op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 15.00 uur Open Huis te houden.

“Het is heel mooi en intiem geworden”, vertelt directeur Bert Holthof. “We houden vaker open huis, waar meestal wel zo’n zeven- tot achthonderd mensen ontvangen. Velen zijn eveneens geïnteresseerd in de ovenruimte, waar ze vaak wel een half uur blijven om zich te laten voorlichten.” Bezoekers kunnen tijdens het open huis genieten van hapjes bij een proeverij en zich laten informeren over alle mogelijkheden die het crematorium bij een uitvaart biedt. Mocca d’Or komt met een koffiebranderij en laat de bezoekers koffie proeven die ook bij Kranenburg wordt geserveerd. TIZZ goudsmeden toont de mogelijkheden voor het vermaken en versmelten van trouwringen en een glasblazer toont in filmpjes hoe hij as in sculpturen kan verwerken en hij heeft een aantal halffabricaten bij zich.

“Bezoekers zijn vaak verrast en onder de indruk”, zegt Holthof. “De rondleiding, waarbij onze medewerkers uitleg geven, vinden ze indrukwekkend. Verder zien ze dat ze keuzes kunnen maken en dat de mogelijkheden na een uitvaart veel verder strekken dan een plakje cake.” Een goede voorbereiding van een uitvaart vormt voor de nabestaanden een enorme ontlasting, weet Holthof. “Zo’n open dag is uitermate geschikt om je daarover goed te laten informeren. Er heerst hier dan uiteraard ook een andere sfeer dan tijdens een plechtigheid.”

Crematorium Kranenburg
Kranenburgweg 9
8024 AC Zwolle

(038) 454 89 48
www.crematoriumkranenburg.nl

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 17 uur geleden