Roosdorp Opticiens is al jaren een centrum voor oogzorg

Partnerbijdrages

Roosdorp Opticiens werkt al sinds 2005 met een team van optometristen en heeft sinds een paar maanden ook een orthoptist in dienst. Alle specialisten zijn geregistreerd in het landelijk erkende kwaliteitsregister voor paramedici.

Roosdorp biedt hiermee al jaren eerstelijns oogzorg. Marieke Korsius, sinds 2008 eigenaresse van Roosdorp Opticiens, is zelf optometrist. Ook heeft ze ruim twee jaar gedoceerd aan de optiekopleiding van het Deltion College in Zwolle. Ze is afgestudeerd op het onderwerp ‘Droge ogen’ en herkent het beeld dat steeds meer mensen oogklachten hebben. “Deskundig personeel en geavanceerde apparatuur zijn noodzakelijk om klanten altijd het beste zicht te leveren. Iedere klant krijgt maatwerk bij Roosdorp, ook wat betreft de oogonderzoeken. Ook kan iedere huisarts patiënten voor eerstelijns oogzorg naar Roosdorp verwijzen”, vertelt ze.

Voor klanten van Roosdorp Opticiens zijn geen kosten verbonden aan de geleverde oogzorg, tenzij er met regelmaat een OCT-scan gemaakt moet worden. Wanneer een huisarts een patiënt doorverwijst, rekent Roosdorp ook geen kosten. Wanneer iemand géén klant is, maar wel de beste oogzorg wil, kunnen er kosten worden berekend.

Zie www.optometrie.nl/praktijkzoeker voor een lijst met alle optiekzaken in de regio waar optometristen werkzaam zijn. Al deze paramedici staan geregistreerd in het landelijk erkende kwaliteitsregister. Kijk voor meer informatie op www.centrumvooroogzorg.nl.