Kwetsbare kinderen ontvangen bril van Specsavers Zwolle

Partnerbijdrages

Specsavers Zwolle vindt lokale betrokkenheid erg belangrijk. Jaarlijks steunt de winkel goede doelen uit de omgeving met een financiële donatie. Maar daar blijft het niet bij.

De winkel in Zwolle is een project gestart met Trias – organisatie voor jeugd- en opvoedhulp – om kinderen, die door financiële problemen buitenspel staan, een gratis bril te geven. Inmiddels heeft de winkel al zo’n zeven kinderen blij kunnen maken. En aan stoppen denkt retailpartner Peter Blokpoel nog niet.

“In Nederland zijn er ongeveer 400.000 kinderen die opgroeien in armoede. Deze kinderen voelen zich vaak buitengesloten, omdat zij geen toegang hebben tot alledaagse of noodzakelijke dingen. We zijn dan ook erg blij met de steun van Specsavers. Op deze manier kunnen we kwetsbare kinderen in Zwolle en omgeving een steuntje in de rug geven en toegang geven tot goede oogzorg”, aldus Frederica Martens van Trias.

Blokpoel voegt hier aan toe: “Goed zicht is natuurlijk ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Helaas komt het voor dat de ouders of verzorgers niet altijd de middelen hebben om een nieuwe bril te kopen. Ik vind het niet meer dan normaal om hier als winkel een steentje aan bij te dragen.”

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59