Afbeelding

Vertellers vallen scholen aan

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE – Jonge verhalenvertellers uit de Talentstroom van De Verhalenboot overvallen deze week 30 scholen van Openbaar Onderwijs Zwolle. Ze schuiven de leraar aan de kant en beginnen: “Er was eens…”, met een verhaal. Na tien minuten verlaten ze het klaslokaal en vallen een andere klas binnen. Met Vertellers in de Aanval wordt het verhalenvertellen onder de aandacht gebracht van kinderen. Ook vormt het de aankondiging van Festival Zwolle Unlimited, dat volgende week van start gaat.

De jonge verhalenvertellers hebben de afgelopen maanden van De Verhalenboot les gehad in het verhalenvertellen. Er zijn eerstejaars vo=leerlingen bij van de Van der Capellen Scholengemeenschap en leerlingen van de mbo-opleiding artiest van Deltion. De Verhalenboot is een kennis- en trainingscentrum voor het vertellen en schrijven van verhalen. Joelend overvallen de jonge talenten de scholen. Onverwacht, op hun eigen tijd en wijze. Al jaren is Vertellers in de Aanval een groot succes. Het vormt de vrolijke opmaat voor het wervelende festival dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juni.

Fusiefestival
Zwolle Unlimited is een fusiefestival van Waterval Internationaal Vertelfestival, Straattheaterfestival Kunsten op Straat en de Zwolse Boekenmarkt. De drie evenementen vullen elkaar fantastisch aan. In drie dagen tijd komt de crème de la crème van (inter-)nationale verhalenvertellers en rootsmuziek, spoken word-artiesten en straattheatergezelschappen voorbij, aangevuld met een toonaangevende boekenmarkt, die dit jaar haar 25-jarige jubileum viert. Dit jaar wordt voor het eerst ook een vinylmarkt toegevoegd aan het geheel, en sluiten De Smaak van Zwolle, Outdoor Food Festival en het Wijnfestival als smaakevenementen aan bij het Smulerf van Zwolle Unlimited.

Cultuureducatiefestival Woest
In samenwerking met Stadkamer Zwolle biedt Zwolle Unlimited in de week voorafgaand aan het festival het Cultuureducatiefestival Woest aan (30 mei t/m 3 juni). Leerlingen van het voorgezet onderwijs komen vijf dagen lang genieten van voorstellingen, concerten en workshops op het festivalterrein. Scholen kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie over Woest is te vinden op www.festivalwoest.nl

Op de pagina’s hierna treft u een indruk aan van het totaalaanbod van Zwolle Unlimited.

Festival Zwolle Unlimited, vrijdag 3 juni tot en met zondag 5 juni. Het programma staat op de website en daar is ook het programmaboekje te downloaden: www.zwolleunlimited.nl Een papieren versie van het programmaboekje is tijdens de festivalweek verkrijgbaar bij Waanders, De Grote Kerk, de kassa-informatiepunten. Het boekje wordt ook verspreid in de Zwolse horeca.