Afbeelding
Eigen foto

Brom de Vlieg zingt met Esther Groenenberg tijdens boekpresentatie

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Bart en Leonie van der Sterren uit Zwolle maakten samen met andere Zwollenaren het boek en luister-cd ‘Brom de Vlieg, de vlieg die zo graag wilde vliegen’. Het boek met luister-cd wordt op donderdag 2 juni in boekhandel Waanders in de Broeren gepresenteerd. ‘Brom de Vlieg’ is een luisterverhaal met educatieve waarde voor kinderen van 3 tot 6 jaar, met zeven liedjes om mee te zingen. Het boek voorlezen kan natuurlijk ook.

Het luisterverhaal is een echt Zwols product geworden: verschillende Zwollenaren zijn bij het project van Bart en Leonie betrokken geweest. Zo heeft Willem van der Sterren, de broer van Bart en echtgenoot van Leonie, het verhaal ingesproken. Rik de Weerd en John de Lange van de band ‘Limerance’ hebben hun studio beschikbaar gesteld en de liedjes begeleid. Samen met Leonie hebben ze er een jaar aan gewerkt om tot dit mooie product te komen. Niet alleen voor thuis is dit boek geschikt ook heeft dit boek een educatieve waarde. De Katholieke Pabo Zwolle heeft vorig jaar maart podium geboden om aan 170 studenten Brom de Vlieg te vertellen. Het verhaal nodigt volgens de auteurs kinderen uit tot een gesprek, het na te spelen, met de liedjes mee te zingen en te bewegen.

De Zwolse zangeres en liedjesschrijfster Esther Groenenberg zingt tijdens de boekpresentatie met de liedjes mee en ze begeleiden op de vleugel.

"Het is uit een grapje ontstaan en werd steeds serieuzer", vertelt Bart van der Sterren, één van de makers van het kinderboek Brom de Vlieg. "Wij hebben veel fantasie en kwamen ooit op het gesprek: ‘Wat zou je doen wanneer je een bromvlieg bent en je niet kan vliegen? Wat moet je dan doen in je leven?’ Al gauw kwam er een kinderverhaal op gang." Leonie van der Sterren schreef de tekst en er zeven liedjes bij. Ze heeft deze ook ingezongen. De liedjes nodigen uit om mee te zingen, dansen, lachen en af en toe een beetje te huilen. Uiteindelijk is Brom de Vlieg een luisterboek met zeven liedjes geworden.

De boekpresentatie van Brom de Vlieg is op donderdag 2 juni om 19.00 uur bij boekhandel Waanders In de Broeren.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59