Afbeelding

Tweede editie van De Langhuis Sessies op zondag 5 juni tijdens het Festival Zwolle Unlimited

· leestijd 1 minuut Algemeen

De Langhuis Sessies; een muziek- en poëzieroute door de binnenstad van Zwolle, voor iedereen gratis te bezoeken. Een muzikant en een schrijver creëren een intieme setting in Waanders In de Broeren en gaan daarna via een wandelroute naar Het Langhuis. Voor de tweede editie gaat Het Langhuis ook de samenwerking aan met Zwolle Unlimited. Op zondag 5 juni treden dichter Kira Wuck en free jazzformatie Hemelsbreed op.

Op zondag 3 april ging de eerste Langhuis Sessie van start. De genomineerde dichter Marieke Rijneveld en singer-songwriter Mevrouw Tamara trakteerden het publiek anderhalf uur lang op een bijzondere ervaring. Het publiek waardeerde het concept en gaf deze eerste editie positieve recensies.

Kira Wuck (1978) is een dichter met een eigen, verfrissende en absurdistische stem. Haar poëziedebuut Finse meisjes verscheen in 2012 en is niet onopgemerkt gebleven bij de jury's voor de literaire prijzen. Zo heeft Wuck de C.W. van der Hoogtprijs 2013 gewonnen en is ze genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs 2013 en de Jo Peters PoëziePrijs. Op papier is het werk van Kira Wuck even overtuigend als op het podium.

Hemelsbreed is een jazz-ensemble met experimentele inslag, terwijl de combinatie van drums, bas, vibrafoon, French hoorn en alt-sax daarbij een authentieke sfeer oproept. Naast hectische uptempo's en moderne - veelal turbulente - uitdrukkingsvormen heeft deze groep muziek op het repertoire staan die de verstilling aan bod laat komen. In een welhaast kinderlijke hartstocht toont Hemelsbreed een niet aflatende nieuwsgierigheid naar ‘’onontdekte’’ gebieden.

De Langhuis Sessies zijn gratis te bezoeken. Aanmelden kan via de website van Het Langhuis: www.langhuis.nl. Elke Langhuis Sessie begint om 16:00 uur bij Waanders In de Broeren en eindigt om 17:30 uur in Het Langhuis.