Afbeelding
J. v.d. Belt

Westenholte beleeft 19e IJsselfestival

Algemeen

WESTENHOLTE - In multifunctioneel centrum het Anker in Westenholte wordt op zaterdag 4 juni het IJsselfestival gehouden.

Het festival dient met name als ontmoetingsplek voor muziek en muzikanten en biedt een compleet programma waarbij bezoekers van 13.30 tot 22.00 uur kunnen genieten van muziek. Het festival is bedoeld voor harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten op alle niveaus en vanuit alle geledingen. Zowel C-orkesten (opstap), B-orkesten (jeugd) als A-orkesten nemen hieraan deel. Voor deze 19e editie is het thema ‘Van Nederlandse bodem’. Elk orkest is vrij in de uitwerking van het thema, waarbij het voor A-orkesten niet verplicht is om het thema toe te passen. B- en C-orkesten worden zowel op het thema als op de totale presentatie beoordeeld. Hiervoor wordt een originaliteitsprijs ter beschikking gesteld. Het optreden mag voor B-orkesten maximaal twintig minuten en voor C-orkesten maximaal vijftien minuten duren.

Componist Bert Appermont beoordeelt het programma en zijn eigen compositie op niveau. Het beste orkest van de dag wordt dagwinnaar. De dagprijs bestaat – naast een prijs die het orkest mag houden – uit een muzikaal vormgegeven ‘wisselbeker’. Daarnaast wordt voor de jeugd een ‘originaliteitprijs’ uitgereikt aan het orkest dat de meest creatieve interpretatie van het thema heeft laten zien, zowel in presentatie als in muziekkeuze. Het middagprogramma is vrij toegankelijk. Vanaf 17.30 uur begint het avondprogramma, waarvoor de toegang 5 euro per persoon bedraagt.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50