Afbeelding
Erik-Jan Berends

Samenloop voor Hoop Zwolle brengt meer dan een ton op

Algemeen

ASSENDORP - De Samenloop voor Hoop, een wandel-estafette van 24 uur ten bate van het Koningin WIlhelmina Fonds (KWF), heeft afgelopen weekend het voorlopige recordbedrag van 106.162,98 euro opgebracht.

Bijna veertig teams liepen van zaterdagmiddag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur continue rondjes in Park de Wezenlanden om daarmee geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Ook enkele kinderteams leverden een belangrijke bijdrage. Voorzitter Robert Immink en initiatiefneemster Anneke Meeuwisse maakten na afloop de nieuwe recordopbrengst bekend.

In het park stonden het hele weekend tenten van de teams opgesteld als ook kraampjes met diverse artikelen en lekkernijen. De wandelaars werden gemotiveerd met muziek van het hoofdpodium en van enkele dweilorkesten. Indrukkwekkend was de kaarsenceremonie die zaterdagavond om 23.00 uur plaatshad. Langs de route stonden honderden papieren zakken met kaarsen opgesteld. Op de zakken stonden teksten en beelden over mensen die nog strijden tegen kanker of de strijd hebben verloren. Vanaf het hoofdpodium werd met muziek en een korte ceremonie bij dit emotionele moment stilgestaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59