Afbeelding

Landstede verder zonder Kloos en Tönjann

Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal neemt afscheid van guard Ewoud Kloos en forward Torben Tönjann. Kloos heeft besloten de stoppen met professioneel basketbal en Tönjann vertrekt, bij een gebrek aan kansen, naar een andere club.

Kloos kwam in 2013 over van Den Helder Kings. Daarvoor speelde hij in Spanje bij Gran Canaria en La Palma. “Hij is allrounder en een echte teamspeler die hard werken tot kunst heeft verheven”, zegt manager Adriaan van Bergen, die het vertrek betreurt. “Door het besluit van Ewoud verliest Landstede Basketbal één van de bouwstenen van het succes van de afgelopen jaren.” Kloos (27) geeft de voorkeur aan zijn studie natuur- en sterrenkunde aan de universiteit in Utrecht. Deze combineerde hij met het spelen voor Landstede. Momenteel volgt hij de masteropleiding.

De 22-jarige Tönjann, een product van de jeugdopleiding, vertrekt in de hoop om elders meer speelminuten in de hoofmacht te krijgen. Tönjann maakte afgelopen seizoen, net als jeugdspelers Keime Hellfrich, Jaouad Darib, Lenno Witteveen en Freek Vos, deel uit van de hoofdmacht, maar alleen laatstgenoemde pikt regelmatig zijn minuten mee. Tönjann volgt het voorbeeld van Coen Stolk, die in 2015 van Landstede naar Rotterdam vertrok. Daar speelde Stolk dit seizoen in twintig wedstrijden mee.