Afbeelding

Wethouder en wereldtopper openen Zwolsche boksschool

Algemeen

ZWOLLE - Oud-bokskampioen Ohran Delibas (Olympisch zilver Barcelona 1992) en wethouder René de Heer verrichten op zaterdag 25 juni de officiële opening van Stichting De Zwolsche Boksclub aan de Floresstraat 4.

De Zwolsche Boksclub is een initiatief van Zwollenaar Melvin des Celles (39). Melvin staat bekend om zijn aanstekelijke enthousiasme en is meervoudig Nederlands jeugdkampioen all style fighting en bevoegd coach in de disciplines pukulan, kickboksen en boksen. Hij bouwde jarenlange ervaring op in het lesgeven van weerbaarheidstrainingen aan scholieren, jonge delinquenten en mensen uit het bedrijfsleven en werkt jarenlang als begeleider van jongeren met een sociale achterstandspositie.

Des Celles: “Uit ervaring heb ik gezien dat het geven van bokstrainingen de ultieme manier is om mensen weerbaarder te maken, vandaar dat ik sinds februari 2015 ben begonnen met de boksschool. Nu wij een eigen pand hebben, is het tijd om de club een officieel karakter te geven en ik ben blij dat Orhan en wethouder De Heer bereid zijn gevonden om die opening te verrichten. Eigenlijk zou ook Peter Mullenberg, één van de grootste boksers in Nederland op dit moment, komen, maar helaas is hij verhinderd. Hij zit dan middenin zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.”