Afbeelding

‘Natuurlijke, cosmetische olie is een goed alternatief voor reguliere huid- en haarverzorging’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Naast de opkomende behoefte aan natuurlijke en gezonde voeding, hecht men steeds meer waarde aan puur natuurlijke lichaamsverzorging, het liefst zonder allerlei vervelende toevoegingen, is de ervaring van GezondheidsWinkel.

“Onderzoek wijst dan ook uit dat steeds meer vrouwen het gebruik van natuurlijke oliën verkiezen boven reguliere huid- én haarverzorging. De meeste oliën van GezondheidsWinkel zijn puur natuurlijk en vrij van huid-irriterende bijstoffen. Oliën zijn zachter voor de huid dan crèmes, trekken beter in de huid, zijn veelal vitaminenrijk en bevatten alleen natuurlijke stoffen. Naast gezichtsverzorging zijn verscheidene oliën bijvoorbeeld ook geschikt als onder andere massage-olie (jojoba-olie), baby-olie (amandelolie) en haarverzorging (arganolie).”

“Arganolie wordt door Marokkaanse Berbervrouwen gewonnen uit de pit van de vrucht van de Argania spinosaboom en wordt ook wel het ‘vloeibare goud’ genoemd. Van alle oliën werkt argan het meest vochtinbrengend en het helpt zelfs rimpelvorming te vertragen. Macadamia-olie wordt in Australie al sinds jaar en dag gebruikt om zijn uitwerking op huid en haar. Daarnaast is castorolie een opkomend succes. Het is een beschermende olie die wordt geperst uit de zaden van de Wonderboom (ricinus communis). Castor is heerlijk verzachtend en ideaal voor droog haar. Avocadopitolie wordt geperst uit de pit van de avocadovrucht, terwijl abrikozenpitolie wordt gewonnen door het persen van het zachte binnenste van de abrikozenpit. Al deze cosmetische oliën worden al eeuwen gebruikt om hun unieke eigenschappen.”

Alle oliën zijn in sprayvorm met 3 euro korting exclusief verkrijgbaar bij de G&W GezondheidsWinkel Zwolle aan de Vispoortenplas 2 en bij G&W GezondheidsDrogist Schuttelaar aan de Luttekestraat 23.