Heerensociëteit presenteert lezing over Rusland

Algemeen

ZWOLLE – Vereniging De Buitensociëteit heeft voor donderdagavond 30 juni voor belangstellenden een lezing georganiseerd. Marie Thérèse ter Haar spreekt dan over Rusland.

Zij vertelt over het onderwerp van de koningshuizen: van Anna Paulovna tot koningin Beatrix. Opvallend hierbij is dat ook Zwolle hieraan wordt gelinkt in de persoon van Thorbecke. Uiteraard staat zij ook stil bij de actuele situatie van Rusland versus Oekraïne. De lezing is in het sociëteitsgebouw aan de Stationsweg 44. De toegang is gratis. Aanmelden moet via info@debuitensocieteit.nl. De inloop is vanaf 19.30 uur. Aanvang van de lezing is 20.00 uur.

Ter Haar is Rusland- en Oost-Europa deskundige en richtte in 1992 de Empirique Rusland en Oost-Europa Academie op. Zij is een graag geziene gastspreker op diverse bijeenkomsten en bezocht ook vorig jaar De Buitensociëteit. Het bestuur van de vereniging heeft haar na die succesvolle avond weer uitgenodigd als onderdeel van een breed scala aan activiteiten die het bestuur voor haar leden organiseert. Ook partners en introducés zijn hierbij vaak welkom. Door deze uitnodiging hoopt het bestuur ook niet-leden te interesseren voor een eventueel lidmaatschap. Hierbij wordt vooral aan de doelgroep vijftig- tot zestigjarigen gedacht. Alles over de heerensociëteit, zoals missie en mogelijkheden, is terug te vinden op de site www.debuitenscocieteit.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden