Afbeelding

Joost Coldenhoff van THOR Zwolle 4e op EK Obstaclerun!

Sport

Joost Coldenhoff van THOR Zwolle 4e op EK Obstaclerun!

Afgelopen weekend was het dan zover; het eerste Europees kampioenschap Obstacle course racing in Wijchen Nederland. Over een spektaculair parcours van 15km modder, heuvels en voorzien van 60 hindernissen wist Joost Coldenhoff van Survivalrun THOR Zwolle beslag te leggen op een vierde (4e) plaats en plaatst zich daarmee voor het WK in oktober in Canada.

Aan de start In Wijchen stonden 500 atleten uit 23 verschillende landen die zich via allerlei Obstacleruns hadden gekwalificeerd voor dit EK. De organisatie was in handen van Obstacle Course Racing Benelux (OCR) waarbij de atleten een zeer gevarieerd parcours werd geboden. Het eerste deel van het parcours kende veel obstakel die je ook vaak tijdens een survivalrun tegenkomt. Ideaal voor survivalrunners zoals Joost. Het middendeel lag hem minder door de vele heuvels, modder en lasten die men mee moest torsen. Het laatste deel bestond weer uit veel stevige combinatiehindernissen waardoor Joost een sprong in het klassement maakte. Dit bleek net niet voldoende te zijn voor een podiumplaats maar wel levert hem wel een kwalificatie op voor het WK.

Voor mensen die willen trainen voor Obstacle racing kunnen meer dan goed terecht bij Survivalrun THOR Zwolle.

Survivalrunners uit heel Nederland presteerden bij meerdere leeftijdscategorien bovenin. Joost Coldenhoff van Survivalrun THOR Zwolle vertegenwoordigt de regio Zwolle tijdens het WK Obstacle Racing van 14-16 oktober Blue Mountain Ontario, Canada.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59