Afbeelding
Joop van Putten

De Vuurvogel en Het Orkest van het Oosten verzorgen duo-concert

Algemeen

BINNENSTAD - Het Orkest van het Oosten en Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel verzorgen op donderdag 30 juni een duo-concert in Theater De Spiegel. Beide orkesten nemen een deel van het programma voor hun rekening.

Concertmeester Carla Leurs soleert bij De Vuurvogel en als kers op de taart treden de orkesten gecombineerd op als ‘mixed orchestra’. Deze verregaande vorm van samenwerking tussen jeugd en professionals is volgens de musici uniek in Nederland. Het Orkest van het Oosten verzorgt als symfonieorkest voor Overijssel hoogwaardige klassieke muziek voor iedereen. Het Zwolse Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel kwam in de landelijke bekendheid door zijn muzikale bijdrage op Koningsdag in Zwolle. Als eerste jeugdorkest in Nederland mochten de 95 jonge musici met succes het Koningsconcert verzorgen voor het koninklijk huis en alle genodigden.

Op het gevarieerde programma staan onder andere de Ouverture uit Mozarts Le nozze di Figaro, delen uit de Vierde symfonie van Mendelssohn, Introduction et Rondo Capriccio van Saint-Saëns (solist Carla Leurs) en Jupiter uit The Planets van Holst. Beide orkesten staan voor deze gelegenheid onder leiding van dirigent Albert Dam. Kaarten à 15 euro en 7,50 euro voor CJP-houders zijn te koop via de Zwolse Theaters: www.zwolsetheaters.nl.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 18 uur geleden