Afbeelding
Pedro Sluiter

‘Lastig om te winnen voor speler uit vierde klasse’

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Tussen alle spelers uit hogere klassen in de top van het topscorersklassement prijkte één naam die op het laagste amateurniveau (op zaterdag) speelt. De man die het meeste scoorde van alle eerste elftalspelers in Zwolle eindigde net buiten het podium. “Je weet dat de puntentelling zo werkt”, berustte Gework Petrosjan in zijn lot.

Voor Chris van der Meulen is het inmiddels een abc’tje, het ophalen van een prijs tijdens de uitreiking van de Salverda Trofee. “Deze had ik nog niet”, lachte de Berkum-aanvaller , die al een keer tweede werd en een keer eerste (vorig seizoen). Dit seizoen werd hij derde op basis van het feit dat Berkum in de eerste klasse speelt en CSV ’28 in de vierde. Zijn twaalf goals waren 24 punten waard, net zoveel als de 24 goals van Petrosjan.

Het is dat hij in de één-na-laatste wedstrijd van de competitie een enkelblessure opliep en daardoor het ook na een kwartier in de laatste wedstrijd voor gezien hield, anders had dat ene doelpuntje dat het verschil had kunnen maken er wel ingezeten. CSV ’28 won de laatste wedstrijd met 7-4 van EDON, dat zich al opmaakte voor de nacompetitie. “Kansen genoeg om te scoren dus, zou je zeggen”, kijkt Petrosjan terug. “Ik probeerde het nog wel, want ik wilde graag meedoen, maar ik merkte in de warming-up al dat het eigenlijk niet ging.”

Petrosjan belandde vorig jaar in Stadshagen. Hij speelde sinds 2013 voor SVI, maar vertrok aan het begin van 14/15 na onenigheid met trainer Stephan Rahantoknam. “In het eerste seizoen ging het heel goed, kampioen geworden, veel gespeeld. Maar het seizoen daarna gebeurde er wat tussen de trainer en mij en nog twee andere jongens. Wij kwamen met z’n drieën tegenover de trainer te staan. Dat is nooit meer goed gekomen en toen heb ik besloten om aan het einde van het seizoen te vertrekken. Ik wilde graag op zaterdag blijven voetballen en wilde graag een jaartje aankijken van ‘hoe goed ben ik eigenlijk nog?’ Dus ik wilde naar een club waar ik veel zou spelen.”

De in Zwolle woonachtige Petrosjan, die bij Rohda Raalte debuteerde in het eerste elftal en daar twee seizoenen speelde , had uiteindelijk het beste gevoel bij CSV ’28. “Ik had een aantallen gesprekken gehad om te kijken ‘welke club bevalt me het best, welke trainer?’ En dat was CSV. Het was de trainer die de doorslag gaf op dat moment (Martin Reynders, Mdr.). Hij had veel vertrouwen in mij. En ook de manier waarop hij naar voetbal kijkt, sprak me aan.”

Petrosjan is ook volgend seizoen weer te bewonderen in Stadshagen. Maar hij ging niet over één nacht ijs. “Ik had een aantal voorwaarden gesteld. Ik wilde dat de trainer bleef en twee spelers. Ik ga niet zeggen wie, want dat is niet eerlijk naar andere spelers. Die beloftes zijn nagekomen en dan kun je niet meer nee zeggen.”

Of Petrosjan volgend seizoen weer een gooi kan doen naar de eeuwige Zwolse roem, betwijfelt hij zelf. “Het is voor mij wel duidelijk dat het vanuit de vierde klasse heel moeilijk is om eerste te worden.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden