Afbeelding

Survivalrun Challenge 2016 groot succes!

· leestijd 2 minuten Sport

Tweede Survivalrun Challenge Zwolle groot succes!

Afgelopen weekend namen op en om het trainingscomplex van THOR Zwolle meer dan 200 mensen deel aan de tweede Survivalrun Challenge Zwolle. Bedrijventeams, ouders met kinderen, individuen en leden van THOR trotseerden een spectaculair parcours met paden, wateroversteken, boogschieten en 20 uitdagende maar haalbare hindernissen. Op een enkeling na wist iedereen zijn ‘polsbandje’ te behouden wat aangeeft dat je het parcours hebt overleefd en ging daarmee als winnaar naar huis.

Het evenement bestond uit drie verschillende wedstrijden. Allereerst vond vrijdagmiddag in samenwerking met Regiolokaal de allereerste Bedrijven Challenge plaats. Verschillende bedrijven streden in teams van 5 om de indrukwekkende wisselbokaal, een enorme hamer. Uiteindelijk was Combi Deuren B.V de rest te snel af en mogen zij volgend jaar hun eerste plaats verdedigen. De bedrijven sloten de dag af met een een barbecue. De opbrengst van deze run is ten goede gegaan van het Jeugdsportfonds, dat sportkansen creëert voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Zaterdagochtend stond in het teken van de open inschrijving. I.s.m. Sportservice Zwolle bikkelden zowel kinderen als volwassenen over het parcours. Ook was er een ouder-kindrun. Via deze ouder-kindrun konden ouders samen met hun kind deelnemen aan de survivalrun en hulp bieden waar dit nodig was. Het feit samen aan een wedstrijd deelnemen leverde onvergetelijke momenten op. Er werd goed samengewerkt en grenzen werden verlegd. Na de run konden ze bij de kantine van v.v. Edon terecht voor een welverdiende hapje en een drankje.

In de ochtend hielpen veel leden van Thor Zwolle mee als vrijwilliger. In de middag konden de zogenaamde Thorianen eindelijk zelf aan de bak. In 10 verschillende categorieën werd gestreden om het clubkampioenschap. De allersnelste van de dag was, zonder verrassing, Eric van den Ham, voorzitter van Thor, en dit seizoen Nederlands Kampioen veteranen is geworden op de korte survivalrunafstand. Prijzen werden uitgereikt in de categoriën veteranen 50+ t/m 8-9 jaar. Dit zijn tegelijk de officiële categoriën van het survivalrun seizoen 2016-2017. Het mooie hiervan is dat er voor kinderen vanaf 8 jaar ook een officiële Nationale competitie is.

Jeroen Bolks kijkt als hoofd organisatie trots terug op deze editie waarbij de eerste nieuwe ideeën voor de volgende al in voorbereiding zijn om de survivalrun Zwolle nog beter en spectaculairder te maken.

De sport survivalrun bestaat dit jaar 25 jaar en is enorm veelzijdig en daarmee erg gezond en buitengewoon leuk om te doen. In het teken van dit lustrum neemt er een team van THOR Zwolle als toetje van het seizoen op 8,9 en 10 juli deel aan de Ultra Survivalrun. In 10 etappes van Leeuwarden tot de bakermat van de sport, Beltrum strijden 38 teams om de eindoverwinning. De etappe Zwolle is op zaterdag 9 juli van 16.00u -17.00u te bewonderen vanaf het Rode torenplein, langs de stadsmuur, kerkbrugje, langs park Weezenlanden t/m THOR Zwolle.

Survivalrun THOR biedt voor iedereen vanaf 8 jaar op verschillende momenten de mogelijkheid om te trainen voor survivalrun, obstaclerun of trailrun. Aanmelden is hiervoor niet noodzakelijk omdat de trainer je ter plekke opvangt aan de Weteringkade 1 te Zwolle.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02