Afbeelding
Pedro Sluiter

Antoon Koning viert honderdste verjaardag

Algemeen

BERKUM - Antoon Koning heeft dinsdag zijn honderdste verjaardag gevierd. Wethouder Ed Anker heeft hem bezocht om hem persoonlijk te feliciteren.

Koning is op 28 juni 1916 geboren in Zutphen. Hij trouwde op 13 juni 1946 met Henriëtte S. Riedstra, geboren op 4 december 1919 in Rotterdam. Hun trouwdag in de havenstad was eenvoudig, gezien het tijdstip vlak na de oorlog op 13 juni 1946. Het echtpaar Koning-Riedstra heeft samen in kleine kring op maandag 13 juni haar 70-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze hebben twee kinderen, een zoon en een dochter, vier kleinzoons en twee achterkleinkinderen.

De honderdjarige heeft veertig jaar gewerkt bij Shell Nederland Verkoop maatschappij en als zodanig was hij in veel plaatsen in Nederland gestationeerd. Zijn hobby’s zijn bridgen, lezen en puzzelen. Vroeger was hij een liefhebber van vissen. Koning woont in Berkumstede. Wat ouderdomsgebreken daargelaten is zijn gezondheid nog redelijk.

Hij heeft onlangs nog een bijdrage geleverd aan het pas verschenen boek ‘99+ Een geheim … of geluk?’ Artsen Hans van Hateren en Nanno Kleefstra legden aan tien vitale eeuwelingen, waaronder Koning, de vraag voor of ze een geheim hebben of het een kwestie van geluk is dat ze zo oud worden. De gesprekken die daaruit voortvloeiden resulteerden in een geïllustreerd boek met foto’s van Ben Vulkers. De opbrengsten van het boek gaan volledig naar onafhankelijk medisch wetenschappelijk onderzoek bij ouderen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30