Afbeelding

Blauwvingerdagen maken van centrum weer grote braderie

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - De Blauwvingerdagen zijn weer in aantocht. Liefhebbers kunnen op woensdag 6, 13, 20 en 27 juli van 10.00 tot 17.00 uur in de binnenstad rondstruinen op de grootste braderie van Noordoost-Nederland.

Winkeliers en markthandelaren pakken weer flink uit met koopjes op meer dan 450 kramen. Van groot tot klein, jong tot oud, er is voor iedereen iets te vinden: kramen vol tassen, riemen, cosmetica, kleding, schoenen, lekkernijen en nog veel meer.

Voor de echte brocante-, antiquiteiten-, boeken- en porseleinliefhebbers zijn er de kramen van Vitalis op de Melkmarkt. De Bluefingerfair op en rond het Broerenkerkplein is een belevings- en sfeermarkt met in de kloostertuin naast de Broerenkerk rollende keukens en live muziek.

Tijdens alle Blauwvingerdagen zijn er extra activiteiten op het Grote Kerkplein. Dinoland tovert het plein op 6 juli om tot de droom van ieder kind met een groot springkussen en een levensechte dino. Op 13 juli staan Sportservice Zwolle en de Blue Hawks met de EK Honkbalbus op dit plein. Alle honkbalmoves kan men komen oefenen: slaan, gooien, mikken en rennen.

Op 20 juli staat het Grote Kerkplein vol kramen met streekproducten: van honing en mosterd tot schapenkaas en stroopwafels. De laatste Blauwvingerdag gaat, samen met onder meer het Stedelijk Museum, terug in de tijd. Bezoekers kunenn dan een kijkje nemen in een woonkamer uit de jaren zeventig, wandelwagens uit die tijd bewoneren of straatspelletjes van toen spelen.

De Blauwvingerdagen worden mede mogelijk gemaakt door de leden van Citycentrum Zwolle.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30