Kelly Kloekke van Apart Zwolle; stijlvol aanwezig in de binnenstad.
Kelly Kloekke van Apart Zwolle; stijlvol aanwezig in de binnenstad. Pedro Sluiter

Zò Horeca Is Zwolle: Food, Drinks & Apartments

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

“APART, DAT BEN IK OOK EEN BEETJE”

Tussen Koos en Elles ligt Apart. Cryptisch? Nee, want het nieuwe bedrijf van Kelly Kloekke heet Apart en bestaat uit food, drinks en vijf schitterende hotelappartementen. Op de Nieuwe Markt nummer tien. Met café Koos en Elles Hetebrij als goede buren.

“Even heb ik overwogen om de bedrijfsnaam te koppelen aan het huisnummer tien. Een mooi getal totdat mijn broer met Apart op de proppen kwam. Jij bent een beetje apart, zo vindt hij en apart is ook de afkorting van apartment. Zo is de naam Apart ontstaan.” Klinkt logisch, is ook logisch want Kelly Kloekke bevestigt de visie van haar broer. “Tja, ik ben best een beetje apart. Positief bedoeld, hoor”zegt ze bijna verontschuldigend. Wat de familie Kloekke op de Nieuwe Markt 10 heeft gerealiseerd, mag uniek genoemd worden. Met Kelly’s vader voorop; hij heeft de kennis van verbouwen en dat is in delen van de nieuwe zaak terug te zien.”Zonder mijn vader was mij dit niet gelukt”zegt Kelly. De jonge ondernemersvrouw, met 25 levensjaren een frisse nieuwkomer binnen de Zwolse horeca, is een echte Blauwvinger. Hier geboren en getogen maar tijdens en na haar studie aan de hotelschool veel internationale hotelervaring opgedaan. Gedurende negen jaar verkaste zij meerdere keren van hotel naar hotel. “Begonnen als stagiaire en opgeklommen tot front office manager. Eigenlijk kon ik niet verder en dat was voor mij het moment om de sprong naar zelfstandigheid te maken.”

Foefjes

Eind 2014 komt het pand aan de Nieuwe Markt in beeld. De verbouwing heeft ruim een jaar geduurd. Begin dit jaar opent Kelly de deuren van Apart. Het pand heeft een ware metamorfose ondergaan. Als gezegd, Kelly’s vader zorgt voor de finishing touch en wat leuke foefjes. Bijvoorbeeld de glazen doorkijk in de vloer bij de voordeur. “Voor velen een ‘wauw’ moment”, aldus Kelly die interieurzaken als kleur en meubels op persoonlijke titel heeft ingebracht. De twee bovenverdiepingen herbergen de appartementen; anders gezegd, vijf luxe hotelkamers in een minihotel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien met een superior room die de volledige bovenetage beslaat. Ook nu weer veel extra snufjes als een badkamer met spiegelverwarming en muziek en niet te vergeten een super hygiënisch toilet waarbij het een waar genot is om daarop plaats te nemen. Kortom, service van een bijzonder hoog gehalte. En, belangrijk, gasten weten Apart te vinden. “Laatst kreeg ik een aanvraag van een filmploeg uit Hollywood; of ze met de crew bij ons konden overnachten. Vanwege de afstand tussen Urk (daar werd gefilmd) en Zwolle hebben ze later afgezegd. Was leuk geweest, Hollywood in Swollywood.”

Mini gerechtjes

De combinatie van hotel en brasserie lijkt Kelly op het lijf geschreven. “Hotellerie is mijn ding. Na negen jaar dat werk in loondienst te hebben verricht dacht ik, dat kan ik zelf toch ook? Tevreden gasten, dat is de basis van waaruit ik werk. Met optimale service, vriendelijk personeel en kwaliteitsgerechten. Zo werken wij in de brasserie met mini gerechtjes. Kiezen is soms lastig; met kleine gerechten en kleine prijzen vergroot je de keuzemogelijkheden. Uiteraard zijn er verschillen tussen de hotelgasten en onze eters. Die verschillen maken dit werk juist zo leuk. Enerzijds zakelijke gasten waarbij snelheid geboden is, anderzijds gasten die vanuit leisure een leuke tijd willen meemaken. Af en toe een praatje met veelal het toerisme of bezienswaardigheden in de directe omgeving als gespreksonderwerp. Wat dat betreft is dit plein, met fijne collega’s die elkaar ook iets gunnen, een mooi vertrekpunt om wat meer van de stad of de omgeving te zien. Het zijn lange werkdagen maar dat is horeca. Met hard werken bereik je het meest. Ik hoor het mijn ouders nog zeggen….”

Door Peter de Jong

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59