Bij Jumbo filiaal Groeneveld in Holtenbroek was het om 14.00 uur nog vrij rustig
Bij Jumbo filiaal Groeneveld in Holtenbroek was het om 14.00 uur nog vrij rustig Pedro Sluiter

Supermarkten in Zwolle open op zondag

Algemeen

ZWOLLE - Supermarkten en levensmiddelenwinkels in Zwolle mogen vanaf vandaag (03-07-2016) op zondag open van 14.00 tot 18.00 uur. De keuze of ze ook daadwerkelijk open zijn, is aan de desbetreffende ondernemers zelf. Uit onderzoek en in gesprekken met de ondernemers blijkt volgens het Zwolse college dat in Zwolle steeds meer behoefte is aan openstelling op de zondag.

Wethouder René de Heer: “Uit het onderzoek blijken drie dingen: dat de trend is dat mensen steeds vaker hun dagelijkse boodschappen ook op zondag doen, dat omwonenden daarvan geen overlast ondervinden en dat de supermarktondernemers bijna unaniem het systeem van loting onwerkbaar vinden. Dan kan je als college niet volstaan met er kennis van te nemen en maar verder te zien.”

Met het voorstel alle supermarkten op zondag open te kunnen stellen, denken burgemeester en wethouders van Zwolle de balans te vinden tussen het respect voor de zondag als rustdag en het respect voor de toenemende wens om op deze dag boodschappen te kunnen doen.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren