Afbeelding
Eigen foto

'College b en w zijn onder de indruk van Hospice Zwolle'

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIPSTRIK - De Zwolse collegeleden hadden volgens Hospice Zwolle vrijdagmiddag veel lof voor de manier waarop ze zorgt voor de gasten en hun naasten. Een delegatie van het college van b en w kwam op bezoek in het kader van de Tweedaagse van de Verbinding, waarbij ze twee dagen lang op bezoek gaan bij verschillende organisaties, bedrijven of instellingen.

"Het was erg inspirerend", zegt een van de wethouders bij het afscheid. Ook zijn collega’s zijn volgens Hospice Zwolle onder de indruk en zelfs ontroerd door het gesprek dat ze hebben met een gast van het hospice. Zij weet de bestuurders te raken met haar opgewekte gemoed en haar gevoel dat ze hier helemaal op haar plek is. "Het lijkt wel een vijfsterrenhotel, zo goed wordt er voor mij gezorgd", zegt de 69-jarige vrouw. "Het is ook zo fijn dat mijn dochters nu gewoon weer mijn kinderen kunnen zijn. Nu komen ze op bezoek en hebben we alle tijd en aandacht voor elkaar, terwijl ze thuis vooral aan het zorgen waren."

Even eerder spraken coördinator Joke Boerma, de collegeleden en gemeentesecretaris Ingrid Geveke, tijdens de koffie al over het reilen en zeilen in het hospice. Daarbij vertelde Boerma onder meer over de relatief jonge leeftijd van veel van de gasten. "Ze komen bij ons omdat het thuis met kleine kinderen niet langer gaat, of omdat ze bijvoorbeeld alleen wonen en het niet mogelijk is om 24-uur zorg en aandacht te organiseren."

Het bezoek heeft de bestuurders gesterkt in hun overtuiging dat Hospice Zwolle als bijna-thuis-huis een waardevol initiatief is.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37