Hicham Ziyech snelt voorbij Bertus Finke in de finale van de WRZV-zaalvoetbalcompetitie
Hicham Ziyech snelt voorbij Bertus Finke in de finale van de WRZV-zaalvoetbalcompetitie Hans Smit

VT Benz kroont zich tot kampioen in almaar groeiende zaalvoetbalcompetitie

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Het zaalvoetbalniveau in de WRZV-hallen is de laatste jaren met zulke grote sprongen vooruit gegaan dat de WRZV volgend seizoen met een ploeg instroomt in de hoofdklasse van de landelijke zaalvoetbalcompetitie. Vrijdagavond speelden de beste ploegen van de WRZV-zaalvoetbalcompetitie tegen elkaar op de kampioensavond.

Van de 72 ploegen die afgelopen seizoen op maandag- en woensdagavond in de WRZV-hallen competitie speelden, streden achttien ploegen vrijdagavond om de hoofdprijs. Titelverdediger Tabonon Sportschool sneuvelde al in de kwartfinales tegen FC Hummel, mede doordat Wahid Shimeri (vorig jaar verkozen tot beste speler) al vroeg naar de kant moest, naar later bleek met een gebroken teen. Zijn opvolger speelde in het team VT Benz en luistert naar de naam Hicham Ziyech, jawel: de oudere broer (30) van Hakim.VT Benz won in de halve finales met 2-1 van FC Hummel en in de finale met 4-1 van Lucky, dat verrassend de finale had bereikt na 3-2 winst op Gebroeders Postma (Peter Opdam, Tom IJzerman). Opdam was voor het derde jaar op rij genomineerd als beste speler, maar won alleen de eerste keer.

Ziyech leidde VT Benz in de finale tegen Lucky naar de winst. Lucky was als eersteklasser verrassend doorgedrongen tot de finale, maar het verschil met het in de hoofdklasse spelende VT Benz was duidelijk zichtbaar. De ploeg van Bertus Finke en Willem Bel kwam er niet aan te pas tegen de exotische baltovenaars .

“Onverwacht, want we hadden de hele avond geen wissels”, zegt Ziyech, die op zijn hoogtepunt in de WRZV-competitie stopt. Ziyech gaat zaalvoetballen bij een nieuw team in Harderwijk, in de landelijke KNVB-competitie. Hij had naar eigen zeggen graag meegespeeld in het team dat namens de WRZV in diezelfde competitie (in de hoofdklasse) gaat instromen. “Maar ze hebben me te laat gevraagd. Ik had m’n woord al gegeven aan die jongens in Harderwijk.”

De voorzitter van de zaalvoetbalcompetitie, Freddy Eikelboom, kijkt terug op een mooi zaalvoetbalseizoen. Een seizoen dat bol stond van de nieuwe of uitgebreide zaalvoetbal(evenementen). Hij heeft zijn (geadopteerde) kindje, de WRZV-zaalvoetbalcompetitie, de laatste jaren alleen maar zien groeien. Voor volgend seizoen moest hij al weer ploegen teleurstellen. Vol is vol en wie het eerst komt…. 75 ploegen beginnen na de zomer aan de competitie.

En de WRZV doet dan ook met een All Starteam mee aan de KNVB-competitie. Een ploeg die zomaar eens hoge ogen zou kunnen gooien. Met vijftien spelers, onder wie Peter Opdam, Tom IJzerman, Wahid en Nima Shimeri en Tijani Reinders, plus vier keepers, gaat het door Eikelboom en coach/speler Richie Kartosonto samengestelde team voor meer dan ‘meehobbelen in het eerste seizoen’.

Die ploeg speelde, op initiatief van Eikelboom, een kleine competitie met SVI en IFC Donaci, die afgelopen seizoen de nacompetitie haalden voor promotie naar de topklasse, het derde landelijke niveau. Hoewel dat vriendschappelijke wedstrijden waren, zegt het wel iets dat de WRZV-maandag All Stars deze competitie won. Het heeft dus wel wat te zoeken in de hoofdklasse van de KNVB-zaalvoetbalcompetitie.

Eikelboom: “Het gaat een tempootje hoger dan doordeweeks in onze eigen competitie. Niettemin zie je dat onze jongens het niveau wel degelijk goed aankunnen en misschien volgend seizoen in de KNVB-competitie voor een verrassing kunnen zorgen. We gaan de komende weken er in ieder geval alles aan doen om goed voorbereid aan de start te verschijnen.”