Afbeelding

Filmvoorstelling ‘Bugs’ met insectenproeverij in het Fraterhuis

Algemeen

BINNENSTAD - Het Fraterhuis vertoont op zondag 10 juli om 16.30 uur de documentaire ‘Bugs’. Deze docu gaat over het Deense Nordic Food Lab dat insecten vangt, kweekt, kookt en proeft met diverse gemeenschappen. Deze voorstelling wordt vergezeld van een insectenproeverij.

In een persbericht schrijft Het Fraterhuis: “ Insecten eten is ‘hot’. Wereldwijd eten nu al twee miljard mensen insecten. Vooral sinds de VN in het consumeren van insecten een oplossing ziet in de strijd tegen de wereldhonger prijzen koks de beestjes om hun smaak, milieuactivisten om hun lage ecologische impact en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de consument er nog niet massaal aan. Het team van het Deense Nordic Food Lab probeert hier verandering in te brengen. In ‘Bugs’ volgt regisseur Andreas Johnsen het team, terwijl ze insecten vangen, kweken, koken en proeven met gemeenschappen in onder andere Europa, Australië, Mexico, Kenia en Japan. Tijdens hun reis stuiten ze op de meest fascinerende eetbare insecten, van overheerlijke termietkoninginnen en zoete honingmieren tot giftige reuzenhommels en sabelsprinkhanen.”

De filmvoorstelling is in het Fraterhuis te zien op vrijdag 8, zondag 10 en dinsdag 12 juli. De voorstelling op 10 juli wordt vergezeld van een insectenproeverij. Cateraar Bugalicious biedt de bezoekers hierbij de kans om zelf krekels, sprinkhanen of meelwormen te proeven. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden