Afbeelding
Pedro Sluiter

Van der Breggen maakt overstap naar Boels-Dolmans-Cycling

Sport

ZWOLLE/HASSELT - Anna van der Breggen verruilt na dit seizoen Rabo-Liv voor Boels-Dolmans-Cycling. De in Hasselt geboren Zwolse heeft voor twee jaar getekend.

Van der Breggen is bezig aan haar derde jaar bij Rabo-Liv. “Na drie mooie seizoenen Rabo-Liv is het voor mij tijd voor iets nieuws. De keuze hierin voor een fantastisch team als Boels-Dolmans voelde als een logische stap. Ik ben blij met mijn tweejarig contract en hoop met het Boels-Dolmans Cycling Team mijn verdere doelen te bereiken.”

Teammanager Danny Stam van Boels-Dolmans-Cycling noemt Van der Breggen een zeer complete renster. “Ze past perfect in het team en komt de balans van het team ten goede. Met Anna in de gelederen hebben we een afmaker in huis die van alle markten thuis is. Ze heeft al eerder bewezen over een goede loyalliteit te beschikken. Kortom, een prachtige aanwinst voor de ploeg waar we allemaal trots op kunnen zijn.”

Van der Breggen werd in 2012 Europees kampioene tijdrijden onder de 23 jaar. In 2015 won ze onder andere Omloop Het Nieuwsblad, de Waalse Pijl en La Course. Hetzelfde jaar werd ze Nederlands kampioene tijdrijden, won ze het eindklassement van de Giro Rosa en sleepte ze maar liefst drie medailles in de wacht tijdens het WK in Richmond. Dit seizoen won ze voor het tweede jaar op rij de Waalse Pijl.