Afbeelding
https://stocksnap.io

Tijdelijk financiële ondersteuning voor huur pand Voedselbank

Algemeen

ZWOLLE - Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt de Voedselbank tijdelijk met de huur van een nieuw pand en stelt hiervoor van 2017 tot 2020 in totaal maximaal 60.000 euro subsidie beschikbaar. Daarna moet de voedselbank zichzelf weer helemaal kunnen bedruipen, zo laat de gemeente weten.

De Voedselbank is momenteel tijdelijk gehuisvest aan de Westerlaan. In verband met renovatieplannen is de huur per 1 februari 2017 opgezegd. Samen met de gemeente is de Voedselbank op zoek gegaan naar een geschikt pand dat door de Voedselbank (bij voorkeur gratis) gebruikt kan worden.

De enige mogelijkheid bleek een vrijstaand huurpand aan de Stephensonstraat te zijn. Mede door de regels voor voedselkwaliteit van de Vereniging Nederlandse Voedselbanken en van de voedsel- en warenautoriteit zijn er investeringen nodig die zich lastig laten combineren met gratis, en daarmee vaak tijdelijk, gebruik van het pand.

Bovendien legt het voortdurend verhuizen een te grote claim op de organisatie qua mankracht en financiële middelen. Met het pand aan de George Stephensonstraat is voor langere termijn onderdak gevonden van waaruit de Voedselbank de voedselpakketten aan haar klanten gratis kan blijven verstrekken. Omdat de gemeente groot belang hecht aan de inspanningen van de voedselbank is besloten tijdelijk ondersteuning te bieden.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden