Afbeelding
Eigen foto

Online leerprogramma moet schulden bij jongeren met verstandelijke beperking voorkomen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - MEE heeft afgelopen donderdag een e-learning gelanceerd voor moeilijk lerende jongeren om hen te leren omgaan met geld. Dit online leerprogramma is een onderdeel van Smart met Geld, een programma van MEE dat zich richt op het vergroten van de financiële weerbaarheid van jongeren met een lichte verstandelijke beperking.

“Jongeren met een lichte verstandelijke beperking leven vaak bij de dag, kunnen moeilijk nee zeggen en vinden het lastig verleidingen te weerstaan”, aldus MEE. “Ze lopen daardoor grote risico om in de financiële problemen te komen. Het programma Smart met Geld is erop gericht om dat te voorkomen. Het project bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van vijftien tot achttien jaar op praktijkscholen, waarbij ze op een praktijkgerichte wijze leren met geld om te gaan. De e-learning is hiervan een belangrijk onderdeel.”

De e-learning is ook zonder de training Smart met Geld te gebruiken. De online tool is openbaar toegankelijk, zodat niet alleen praktijkschoolleerlingen, maar ook andere kwetsbare jongeren er profijt van hebben. De e-learning is te bereiken via smartmetgeld.nl/e-learning.

Het project Smart met Geld bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van vijftien tot achttien jaar op praktijkscholen en themabijeenkomsten voor ouders van deze leerlingen. In de regio IJsseloevers begint Smart met Geld in het komende najaar op enkele praktijkscholen die al belangstelling hebben getoond. Andere praktijkscholen in diverse gemeenten volgen in het voorjaar van 2017. MEE streeft ernaar dat Smart met Geld uiteindelijk op alle174 praktijkscholen in Nederland wordt aangeboden, zodat ruim 26.000 jongeren worden bereikt. Dit kan dankzij een subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en een financiële bijdrage van de Rabobank Foundation. De e-learning is gefinancierd door Fonds SPZ en mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van MEE Utrecht, Gooi en Vecht en Netrex.

MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen, zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 17 uur geleden