Afbeelding
Eigen foto

Stadsfestival kent ‘Bries vaarroute’ met Freez en Gerson Main

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bries is de hiphopavond van poppodium Hedon waar de grootste Nederlandse hiphop parels hun opwachting maken. Buro Ruis brengt de scene naar het water onder de noemer ‘Bries presenteert’.

Ze laat op vrijdag 2 september op het Stadsfestival driemaal de boot uitvaren voor een intieme set van rapper Freez en singer-songwriter Gerson Main. Vaste kapiteins van Bries, de heren van de Zwolse rapgroep De Alliantie, fungeren als gastheer.

Freez

De eerste plaat van Freez, Les Demoiselles met A.R.T., was volgens Hedon een originele en persoonlijke muzikale trip via hiphop naar folk. Single Nancy werd geprezen door Nico Dijkshoorn en de plaat kwam op nummer één binnen in de iTunes Hiphop charts. Freez werkte daarnaast ook met buurtgenoot Spinvis samen aan nieuwe muziek en was support act voor Zwolse trots en goede vriend Typhoon. Op dit moment is Freez hard bezig met een nieuwe plaat, wederom samen met A.R.T.. “Als we de reacties van zijn try-out op Oerol mogen geloven belooft dit een juweeltje van een plaat te worden”, meldt Hedon.

Gerson Main

Gerson Main deed mee aan talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland en gooide hoge ogen als ‘die jongen met de muts’, die prachtige en vooral humoristische nummers maakt. Sindsdien gaat het heel hard met Gerson Main. Zo ontving hij een gouden plaat voor zijn bijdrage op het nummer Dorst (Akwasi), speelde hij zowel solo als met Akwasi samen elke zaal en festival in Nederland plat. Hedon: “Zijn nieuwe single Koning Van De Camping is een heerlijk nummer met reggae invloeden en wederom een komische insteek.”

De boten naar de concertlocatie vertrekken op vrijdag 2 september om 18.45, 20.00 en 21.15 uur vanaf het Rodetorenplein. De entree bedraagt 10 euro (kaartverkoop start maandag 1 augustus). Zie voor meer informatie www.buroruis.nl of www.stadsfestival.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden