Tanda na 'soap' terug bij Go Ahead Eagles

Sport

ZWOLLE - Dario Tanda vertrekt met onmiddelijke ingang bij PEC Zwolle. De middenvelder maakt de overstap naar Go Ahead Eagles.

Afgelopen zondag maakte de club uit Deventer hier reeds melding van. De overgang bracht de nodige verwarring teweeg aangezien PEC Zwolle in een eerder stadium een overeenkomst met Tanda sloot voor de duur van een seizoen. De ontstane situatie was voor PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en het management van Tanda reden om rond de tafel te zitten om duidelijkheid te verkrijgen.

Volgende betrokken partijen is de kou nun uit de lucht. PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en het management van Tanda zijn tot een oplossing gekomen, waardoor de overstap van Tanda naar Go Ahead Eagles inmiddels op goedkeuring kan rekenen van alle partijen.

De 21-jarige middenvelder speelde het afgelopen half jaar bij Jong PEC Zwolle en kwam in totaal tot drie invalbeurten voor het eerste van de club in de Eredivisie.

Op 23 juni bracht PEC Zwolle nog in een persbericht naar buiten dat met Tanda overeenstemming was bereikt om de onderlinge verbintenis met een jaar te verlengen, met een optie voor nog een seizoen.