Afbeelding

COC Zwolle houdt Jong&Out-Meeting: Summer Beach Party!

Algemeen

BINNENSTAD - COC Zwolle heeft voor zaterdag 16 juli in café De Gezelligheid weer een Jong&Out-Meeting voor LHBT-jongeren in Zwolle georganiseerd.

Vanwege het begin van de zomervakantie is er ditmaal gekozen voor een Summer Beach Party. Terwijl zomerse klanken uit de boxen komen, kunnen de jongeren zich onder andere gaan bezighouden met het maken van lekkere, alcoholvrije, zomercocktails. Daarna wordt er gezamenlijk geproost op de vakantie. Voor jongeren die met het openbaar vervoer komen, staat er zoals gewoonlijk een begeleider te wachten bij Starbucks op het station. Om 12.50 uur vertrekken ze vanaf daar gezamenlijk naar het café.

De bijeenkomst is speciaal voor homo-, bi- en transgenderjongeren tot en met 18 jaar en wordt begeleid door vrijwilligers van COC Zwolle. Deze ontmoetingsmogelijkheden voor jongeren zijn volgens COC Zwolle heel belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek dat jongeren op steeds jongere leeftijd voor hun geaardheid uitkomen, terwijl de omgeving daar vaak niet op is ingesteld. Met de Jong&Out-Meetings wordt jongeren een begeleide plek geboden waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. De activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd en sluiten aan bij wat zíj zelf leuk en belangrijk vinden.

De meeting is in de bovenzaal van café De Gezelligheid aan Het Gasthuisplein 11. Het café is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is tot en met 18 jaar.