Afbeelding

Zang & Orgel in de Peperbus

Algemeen

Zaterdagmiddag 9 juli trapt Geerten Liefting de zomerserie Zaterdagmiddagmuziek in de Peperbus af. Samen met sopraan Loes van Schothorst speelt hij een programma met muziek van Nina Rota, Louis Vierne, Hendrik Andriessen. Ook zal Liefting improviseren op het drieklaviers Maarschalkerweerd-orgel uit 1896.

De toegankelijke zomerserie met jonge organisten en solisten is door organist Evan Bogerd opgezet omdat de kerk momenteel weinig wordt gebruikt voor muzikale activiteiten. Hoog tijd om meer muziek in de historische ruimte van de Peperbus te brengen. Het volbloed romantische orgel is de moeite waard om meer gehoord te worden.

Het zaterdagmiddagconcert begint om 14.30 uur. De toegang is geheel vrij, er is slechts een collecte tegen de onkosten van het concert. Op 16 juli wordt de serie vervolgd met een concert op orgel en klarinet door Jochem Schuurman en Monique Gruppen. 23 juli speelt organist Iddo van der Giessen samen met trombonist Joram van Ketel. Het slotconcert wordt op 30 juli gegeven door Evan Bogerd op orgel solo. Van harte aanbevolen!