Afbeelding

Actief de zomer afsluiten

Sport

Crossminton Zwolle houdt op zaterdag 3 september, in samenwerking met Crossminton Nederland, het eerste crossmintontoernooi van Zwolle. Het toernooi duurt van 11:00 tot 16:00 uur en wordt gespeeld in de ZBC Hal van het Landstede Sportcentrum. Iedereen die kennis wil maken met deze nieuwe racketsport kan zich inschrijven om mee te doen.

“Crossminton is bij de meeste mensen bekend van het merk Speedminton en is het beste te omschrijven als een combinatie van tennis en badminton”, zegt initiatiefnemer Joris Geuverink. “Tijdens de snelle en intensieve rally’s kunnen de speciale speeders snelheden van 250 km per uur bereiken”. De sport werd in 2001 uitgevonden in Duitsland en kent nu ongeveer 2,5 miljoen spelers wereldwijd. In Nederland staat de sport nog in de kinderschoenen.

Op het toernooi wordt gespeeld in drie klassen: PRO, FUN en JEUGD. In de PRO en FUN klasse is het mogelijk om zowel enkel- als dubbelspel te spelen. Iedereen die het leuk lijkt om de sport een keer uit te proberen kan zich inschrijven, ervaring is geen vereiste. “In de FUN en JEUGD klasse zullen we spelen volgens een laddersysteem,” zegt Joris Geuverink, “zodoende wordt niemand uitgeschakeld en kan iedereen meerdere wedstrijden spelen.” Deelname kost 7,- euro per persoon per onderdeel in de klassen FUN en JEUGD. Voor rackets en speeders wordt gezorgd, deelnemers hoeven alleen zaalschoen en sportkleding mee te nemen.

Voor meer informatie en inschrijven zie: http://crossmintonzwolle.wordpress.com