Afbeelding
Almar Hijlkema

Brandweer gaat fietsen voor de Brandwondenstichting

Algemeen

ZWOLLE - De brandweer heeft voor zaterdag 17 september voor de zesde keer een fietstocht ten bate van de Brandwondenstichting georganiseerd.

Alle fietsers zijn welkom. De deelnemers starten tussen 9.00 en 10.00 uur bij de brandweerkazerne aan de Marsweg voor een rit richting de Veluwe. Ze hebben de keuze uit een tocht van 50 of 80 kilometer. Iedere deelnemer betaalt 7,50 euro en kan sponsors werven. Zowel de inschrijfgelden als de opbrengst van de sponsors gaan volledig naar de Brandwondenstichting. Iedereen die aan de tocht wil meedoen, kan die zaterdag naar de brandweerkazerne komen en daar zijn/haar inschrijfgeld betalen en meefietsen. Vooraf inschrijven kan ook door een e-mail te sturen naar brandweerfietst@vrijsselland.nl.

Bennie van de Bosch, brandweerman in Zwolle, wilde ooit graag een sponsorfietstocht organiseren binnen de brandweer. De eerste twee jaar was deze tocht alleen voor de brandweermannen en -vrouwen uit Zwolle, maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een regionale fietstocht.