Afbeelding

PEC Zwolle speelt tegen KAA Gent in Hattem

· leestijd 1 minuut Sport

Vrijdagavond 15 juli is sportpark Het Achterveen de locatie voor de oefenwedstrijd PEC Zwolle- KAA Gent. Net als vorig jaar heeft PEC Zwolle v.v.Hattem gevraagd het prachtige sportpark beschikbaar te stellen voor een topper in de oefencampagne.

Tegenstander KAA Gent kwam afgelopen seizoen in de Champions League uit waar het in de achtste finale door Wolfsburg werd uitgeschakeld. Dit seizoen eindigde KAA Gent als derde in de Belgische competitie. In de selectie KAA Gent spelen een aantal bekende spelers: Brian Vandenbussche, Lasse Nielsen, Nana Asare en Sven Kums kwamen eerder uit voor Nederlandse eredivisieclubs. Moses Simon (Nigeria), Coulibaly (Mali), Saief (Israël), Gershon (Israël), Mitrovic (Servië), Nielsen (Denemarken), Boussoufa (Marokko) waren international voor hun land.

PEC Zwolle is de oefenperiode ingegaan met een aantal nieuwe gezichten. Zo kwamen Anass Achahbar en Verdonk over van Feyenoord, maakte Ted van de Pavert de overstap van de Graafschap en kwamen talenten Sandler en Queensy Menig van Ajax. Coach Ron Jans kan verder komend seizoen natuurlijk rekenen op vertrouwde krachten als Bram van Polen, Dirk Marcellis, Stef Nijland, Youness Mokhtar en Ryan Thomas. Al met al staat er weer een aansprekend Zwols team dat met aanvallend voetbal mee gaat doen in het linkerrijtje van de eredivisie.

De verwachting is dat naast de vele trouwe PEC Zwolle fans de wedstrijd een groot aantal Belgische toeschouwers trekt.

De aanvang van de wedstrijd is 19:00. Entreeprijs is 10 euro voor volwassen en 7,50 voor de jeugd t/m 14 jaar.

Voorverkoopadres in Zwolle: Sport Inn, Oude vismarkt 4

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden