Afbeelding
Eigen foto

ZomerOndernemers presenteren hun ideeën

Algemeen

ZWOLLE - De eerste trainingsdag zit erop. Ongeveer vijfentwintig jongeren uit de regio Zwolle doen dit jaar mee aan het project ZomerOndernemer. Een project van Stichting The New Entrepreneur waarbij jongeren in de zomervakantie een eigen bedrijf starten.

De deelnemers krijgen begeleiding, een verzekering en een startkapitaal. De komende zes weken maken ze kennis met het ondernemerschap. Het project is begonnen met een driedaagse training. Na deze trainingsdagen gaan de ZomerOndernemers zelf aan de slag. Tijdens terugkombijeenkomsten bezoeken de jongeren bijzondere organisaties om zo meer te weten te komen over ondernemerschap. Uiteindelijk presenteert iedere deelnemer zijn of haar eigen bedrijf tijdens een feestelijke slotbijeenkomst.

De eerste trainingsdag was op 19 juli bij Rabobank IJsseldelta in Zwolle. Met leerzame werkvormen leerden de ZomerOndernemers elkaar kennen. Ideeën voor ondernemingen werden gedeeld en samen gingen de jongeren aan de slag. Opvallende ideeën die voorbij kwamen waren een eigen kledinglijn, een voetbalschool, een onderneming in gezinscoaching en een ontbijtservice met een bakfiets. De trainers Harry Bakker en Peter Filius zorgden voor een ontspannen sfeer en benadrukten dat de jongeren niet op school zijn. “Jullie zijn hier geen studenten, maar ondernemers”, gaf Filius aan.

Het idee van ZomerOndernemer komt uit Zweden. Inmiddels is ZomerOndernemer al in elf regio’s in Nederland actief.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden