Afbeelding

Regenboogvlag uit op 6 augustus

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle roept haar leden op om op zaterdag 6 augustus een speciale regenboogvlag uit te hangen.

Stichting The Love Boat heeft speciaal voor de Gayparade een speciale vlag ontwikkeld: de welbekende regenboogvlag met daarin het stadswapen van Zwolle. De stichting zet zich al enige jaren in om aandacht te vragen voor de mensenrechten in het algemeen en in het bijzonder voor de gelijkheid van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Hierom vaart Zwolle op zaterdag 6 augustus, voor de tweede keer op rij, mee in de botenoptocht tijdens de Gayparade in de Amsterdamse grachten. “De provincie Overijssel heeft ons initiatief – het kleuren van de provinciehoofdstad ‘Zwolle united by Love’ – omarmd en besloten de regenboogvlaggen en de regenboogposters te bekostigen. Wij kunnen de vlaggen en posters dus gratis aan de winkeliers verstrekken”, meldt de stichting enthousiast.

De winkeliersvereniging meldt in haar nieuwsbrief het initiatief te ondersteunen. “Doe mee”, adviseert ze haar leden. “Laten we Zwolle vrolijk kleuren en daarmee ons uitspreken voor vrijheid en een vreedzame wereld.” De stichting heeft een groot aantal leden van Citycentrum Zwolle al benaderd en volgens haar zijn de reacties zijn overwegend positief. Leden die een vlag of poster willen aanvragen, kunnen een mail sturen aan info@theloveboatzwolle.nl. Alle Europeanen worden opgeroepen om op 6 augustus naar Amsterdam te komen om samen de vrijheid te vieren en zich vrij te voelen in een land waar je jezelf kan zijn en mag houden van wie je wilt.