Afbeelding

Dagje Giethoorn met de dak- en thuislozen uit Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Varen in Giethoorn met o.a. dak- en thuislozen en vrijwilligers van Zwolle Actief en de Herberg

Zwolle, 22 juli 2016

In 2015 is er door JCI Zwolle een bedrag ingezameld voor Zwolle Actief en de Herberg. En gisteren, op donderdag 21 juli jl., was het zo ver. Alle daklozen uit Zwolle waren (samen met vrijwilligers en begeleiders van Zwolle Actief en de Herberg) uitgenodigd voor een dagje weg. Een dagje “Giethoorn” stond op het programma, met daarna een afsluitende barbecue bij de Herberg.

Arend-Jan Poelarends, Activeringscoach bij Zwolle Actief, kan de dag als volgt samenvatten:

“Wat een gave en bijzondere dag was het. Deze ongedwongen dag met een bootje op het water zorgde voor mooie contacten tussen dak- en thuislozen, even alles vergeten en genieten. Niet alleen dak- en thuislozen waren mee, ook ex dak- en thuislozen waren uitgenodigd. De positieve ervaringen van de ex dak- en thuislozen zorgden voor een juiste stimulans en motivatie.

Ik heb vandaag zelfs, bij een dakloos persoon die normaal nooit lacht, een glimlach gezien.

Iedereen was goed gehumeurd en hielp en ondersteunde elkaar, ook gemaakte afspraken werden nagekomen. Daar waar je dak- en thuislozen vertrouwen geeft krijg je die dubbel en dwars terug. Deze mensen zijn niet zielig, soms hebben ze even een steuntje nodig, durf ze vertrouwen te geven.

Namens Zwolle Actief en de Herberg ben ik de JCI Zwolle echt dankbaar. Zonder jullie was dit dagje weg niet mogelijk geweest. Mede dankzij jullie hebben deze mensen een onvergetelijke dag gehad. Bedankt!”

Bij de Herberg kan iedereen terecht die een bed, douche en maaltijd nodig heeft.

Zwolle Actief helpt mensen om dagactivering, zoals vrijwilligerswerk, talentontwikkeling of een baan de vinden.

Wij zijn heel blij dat een deel van onze jaaropbrengst zo goed is besteed. Het geld voor dit uitje werd onder andere door onze succesvolle golfdag opgehaald. Dit jaar vindt de golfdag op donderdag 22 september plaats.

Zal dit een terugkerend jaarlijks uitje worden, wellicht volgend jaar door een andere netwerkorganisatie of service club? Wordt vervolgd.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59