Voetbaldriedaagse bij Be Quick '28 afgelast

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Vanwege een groot aantal afmeldingen is de Voetbaldriedaagse bij Be Quick ’28 afgelast. De Soccer Partners Voetbaldriedaagse bij de Zwolse club stond gepland voor 18-20 juli.

“Er waren veel vakantiegangers die zich op het laatste moment hadden afgemeld”, vertelt Guido Ben Boubaker, eigenaar van Soccer Partners. “Jammer, we zijn drie keer eerder bij Be Quick geweest en dat waren fantastische edities. Met meer dan zeventig kinderen. Uit ervaring weten we dat het met minder dan veertig kinderen lastiger wordt om een gevarieerd programma aan te bieden. Sommige onderdelen komen dan niet uit de verf, zoals onderlinge partijtjes in elke leeftijdsklasse.” Volgens Boubaker heeft de afzegging geen financiële achtergrond.

De Voetbaldriedaagse is voor kinderen van vijf tot en met veertien jaar die ook tijdens de vakantie willen voetballen. Via individuele begeleiding én het aanstellen van een vaste trainer per groep wordt er een gevarieerd voetbalprogramma aangeboden. Soccer Partners onderscheidt zich met een professioneel Nike-voetbaltenue en, zo nu en dan, de inzet van profvoetballers. “We willen die kinderen gewoon leuke dagen laten beleven. In drie dagen geloven wij er meer in om de kinderen vooral heel veel plezier te laten beleven. Dit staat bij ons dan ook voorop”, aldus Boubaker, die niet wilde aangeven of er een prof was geregeld voor de dagen bij Be Quick.

Er zijn tegenwoordig meerdere partijen die voetbaldagen aanbieden. In augustus zijn er de Zwolse Voetbaldagen bij SVI, dat op De Siggels (22-24 augustus) 120 kinderen ontvangt. Een record aantal deelnemers. Voetbalschool Skills verzorgt het programma voor F-, E-, D-pupillen.

Op dezelfde dagen zijn er voetbaldagen voor voor F-, E- en D-pupillen bij Berkum en ZAC. Deze hebben een wat meer regionaal karakter en vallen onder de paraplu van Projects Sports.