ZTC De Pelikaan Jeugdkampioenschappen
ZTC De Pelikaan Jeugdkampioenschappen

Jeugdtennistoernooi ZTC De Pelikaan

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Van 22 t/m 28 augustus organiseert ZTC de Pelikaan de Olympus Open Jeugdkampioenschappen op haar eigen tennispark. Het evenement is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste jeugdtoernooi van Zwolle en omgeving. Inschrijven voor dit toernooi kan tot 14 augustus via www.toernooi.nl.

Jeugdleden kunnen zich inschrijven in de categorieën rood, oranje, groen en geel. Die laatste groep kan kiezen tussen deelname aan een recreatief of prestatief deel. In het prestatieve deel is er een geldprijs van maar liefst 100 euro te verdienen. "Daarmee onderscheidden we ons van andere jeugdtoernooien", zegt Albertine Duiven van de toernooicommissie. Voor de recreatieve winnaars staat er een beker klaar. Het inschrijfgeld bedraagt € 8,- (enkel) of € 6,- (dubbel).

De Pelikaan mikt op een aantal van honderd deelnemers. Vorig jaar piekte het aantal inschrijvingen naar 133. "We zitten nu rond de vijftig inschrijvingen dus er moet nog wat bij. Maar je ziet vaak dat dit in de laatste week gebeurt. Veel zijn nu ook op vakantie", weet Duiven.

Ook rolstoeltennissers doen mee aan de jeugdkampioenschappen van De Pelikaan. Net als in voorgaande edities spelen zij tegen valide tennissers. Het enige verschil in regels is dat de 'roller' de bal twee keer mag laten stuiteren en de 'loper' één keer. "Het is niet makkelijk om genoeg deelnemers te vinden voor een rolstoeltennistoernooi. Het zit wel in de planning om daar eens wat extra aandacht te schenken", vertelt Duiven. In 2009 gaf de beste rolstoeltennister aller tijden, Esther Vergeer, een clinic op De Pelikaan en naar aanleiding daarvan kwam de bouw van een invalidentoilet op het tennispark in een stroomversnelling. De Zwolse tennisclubs hebben onderling afgesproken dat De Pelikaan de plek is voor het rolstoeltennis.