Afbeelding
Cees Wittekoek / Vaassen

Kunst kopen met korting

· leestijd 2 minuten Cultuur

Kunst kopen met korting

10 % Korting op unieke kunst

Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus, tijdens het slotweekend van de goedbezochte Kunstexpositie met als thema “Echo van de natuur” in Wapenveld, bestaat een laatste mogelijkheid om de geëxposeerde kunst te kopen. De Adriana Hoogenboom stichting biedt de kopers de gelegenheid om gebruik te maken van een korting. Het werk van de KEK kunstenaars dat vier weken geëxposeerd is in en om Galerie A3H, is dan te koop met een financiële bijdrage van de stichting. De bijdrage wordt in de vorm van een korting van 10% (maar maximaal € 200,00) op de koopprijs van het kunstwerk, wordt verrekend met de koper.

De Adriana Hoogenboom stichting heeft onder andere tot doel om aanschaf van unieke kunstwerken voor iedereen aantrekkelijk te maken. Veel mensen willen wel graag een uniek kunstwerk in huis maar unieke kunstwerken zijn vaak kostbaar, hoewel het een bezit voor het leven is. De expositie is alleen nog geopend op 6 en 7 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur in en om Galerie A3H aan de Mosweg 24 te Wapenveld.

Beeldende kunst

Ook voor mensen zonder koopbedoelingen, maar wel met belangstelling voor kunst, is de expositie geopend, de entree is gratis. Een bezoek aan de expositie is de moeite waard. Het werk van de groep kunstenaars, die samen “KEK” vormen, is zeer verschillend. Dat heeft tot gevolg dat er veel verschillende kunstwerken bij de expositie te zien zijn en dus voor ‘elk wat wils’. KEK (Kollectief Eigenzinnige Kunstenaars) bestaat uit een groep van elf gekwalificeerde kunstenaars die veel verschillende soorten kunst vervaardigen. Naast Vaassense kunstenaars is er ook werk te zien van kunstenaars van elders bijvoorbeeld Heerde, Hattem, Wezep en Deventer.

Mensen die een uniek kunstwerk willen bemachtigen krijgen nu de kans om hier hun slag te slaan. Alle werken zijn te koop, voor zover ze nog niet verkocht zijn. De prijzen zijn alleszins redelijk en het werk wordt dan na de expositie door de kunstenaar zelf bij de koper thuis bezorgd.

Driegangen diner “bij de kunstenaar aan tafel"

Tijdens de slotdag van de kunstexpositie “Echo van de natuur” op zondag 7 augustus wordt er een bijzonder 3 gangendiner geserveerd voor minstens 14 maar ten hoogste 20 personen. Onder het motto “Bij de kunstenaar aan tafel” kunnen kunstliefhebbers en belangstellenden (maar ook lekkerbekken) zich aanmelden voor een bijzonder diner. Er wordt een diner verzorgd van hoog kookkunstzinnig niveau. Eerlijke ingrediënten uit de regio vormen de basis. Wat te denken van een bloem gevuld met bietentapenade, en dat is dan slechts als hapje tussendoor. Een aantal kunstenaars die hier exposeren zitten ook aan tafel en dat geeft de gelegenheid om met hen in gesprek te gaan over hun visie hun werk en dat van anderen. Beeldhouwster en kookkunstenares Lammy Alons heeft de regie in handen en men kan zich daarvoor bij haar aanmelden, € 35,00 per persoon aanmelden uiterlijk 3 augustus per email: lammy.alons@hotmail.com of 062189677. Snel reageren is raadzaam. het aantal plaatsen in beperkt.

Informatie

De Adriana Hoogenboom stichting werd in 2011 opgericht door de heer A. van Dijk te Wapenveld en is de weduwnaar van Adriana Hoogenboom die in 2009 overleed. Het financieel vermogen dat zij naliet werd ondergebracht in een stichting die haar naam draagt.

Het echtpaar had een warm hart voor kunst en cultuur en bepaalde daarom, ook na overlijden van één van hen of beiden, kunst en cultuur in de regio blijvend te ondersteunen; met dit doel werd deze stichting opgericht.

In de statuten van de stichting is vastgelegd dat het jaarlijkse rendement van het geïnvesteerde vermogen ten goede dient te komen aan culturele instellingen en initiatieven. Nader omschreven als:

“…het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van cultuur in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. Daarbij dient de voorkeur gegeven te worden aan projecten op het gebied van monumentenzorg, klassieke muziek en beeldende kunst”.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 22 uur geleden