Afbeelding

Het Grote Zirkus van Muziek, Poëzie en Ouwe Meuk strijkt neer in Haerst

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Het Grote Zirkus van Muziek, Poëzie en Ouwe Meuk van Theatergroep Flint komt op vrijdag 5 augustus naar Haerst. Het brengt een collage van gedichten en smartlappen die als een metaforische eenheid op zoek gaat naar de krochten en krachten van de menselijke ziel.

Slauerhoff als exponent van de zwervende avonturier biedt met zijn poëzie het leidmotief voor de hele voorstelling. Verder ook gezongen teksten van Achterberg, Paul van Ostaijen, Hugo Claus, Ingrid Jonker en anderen. Iedereen die na de voorstelling wil blijven eten: neem wat lekkers mee en schuif aan.

Haerst is vanaf de Agnietenberg Zwolle te bereiken met het laatste handgetrokken kabelpontje van Nederland: het Haersterveer. Gastheer en pontbaas Jacob Versteegh brengt de bezoekers graag - en speciaal voor deze gelegenheid - kosteloos naar de overkant. Aan de Zwolse kant is een enorme bel waarmee men de pontbaas kan laten weten dat men wil oversteken.

De voorstelling is de afsluiting van zomertour van Flint door het oosten van het land. Tussen 30 juli en 5 augustus doet het gezelschap verschillende plaatsen aan met woon- en vrachtwagens.
Theatergroep Flint is een vertrouwd gezicht in de theaterwereld. De laatste twintig jaar legt Flint zich voornamelijk toe op het produceren van voorstellingen waarin poëzie en muziek een centrale rol spelen. Poëzie is in de ogen van Flint niet met een geur van heiligheid omgeven, maar staat in het hart van de samenleving.

Bezetting:

Felix Strategier - zang, accordeon

Joeri de Graaf - gitaar

Saskia Meijs - altviool

Boudewijn Rikmenspoel (alias BEHR) - stand up poetry

De voorstelling begint om 19.30 uur. De entree is gratis. Na de voorstelling wordt er met de pet rond gegaan. De locatie bevindt zich aan de De Doornweg 15 in Haerst en is bereikbaarheid via het Haersterveer vanaf de Agnietenberg in Zwolle of met de auto.

Kijk voor meer informatie op www.theatergroepflint.nl of www.facebook.com/theatergroepflint.