Afbeelding

ZWOLSE 'BLUESBROTHERS' RELATIVEREN DECIBELLENDISCUSSIE STRATENFESTIVAL

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

MEN IN MUSIC

ZWOLSE ‘BLUESBROTHERS’ VASTE WAARDE TIJDENS STRATENFESTIVAL

Door Peter de Jong / foto’s Nick Dozeman

Het 37e Stratenfestival Zwolle is komende vrijdag. Livemuziek op diverse podia in de binnenstad. Bekende en minder bekende artiesten maken hun opwachting met de kermis als het prachtige decor van gezelligheid. Met, natuurlijk, Men in Music; twee heren, samen goed voor een repertoire van ruim 600 liedjes. Spelen vanaf 21.00 uur vier uur aaneen in het Swolsch café. Muzikale smaakmakers met een hoog arbeidsvitaminegehalte. “Terwijl geen van ons noten kan lezen. Muziek zit bij ons in het hoofd; noten kun je veel beter opeten “. Welkom in de wereld van John, de man zonder haar, en Jan. Als zij spelen, blijft de tap geopend!

Voor elk wat wils? “Klopt, van smartlap tot hardrock en alles wat daar zo’n beetje tussenin zit. Wij vinden een goede wisselwerking met ons publiek belangrijk. Met humor en een hoge geinfactor. Buiten de muziek om hebben wij ook een onderlinge vriendschappelijke band. Sterker, wij zijn bijna buurmannen. Tis dat buurvrouw Ria tussen ons in slaapt.”

Ambities? “Dat het publiek een mooie avond beleeft, dan genieten wij ook. Er is al zoveel ellende in de wereld. Wij maken grappen en grollen maar wel muzikaal verantwoord. Dat begint al in de auto, dan zeuren we tegen elkaar aan en ouwehoeren naar een warm hoogtepunt.”

Spelen op het Stratenfestival is voor jullie een thuiswedstrijd. Wat kan het publiek verwachten? “En bak gezelligheid, veel meezingers en elkaar weer treffen na de zomervakantie. Een reünie met spontane gasten. Wie weet zingt Leen (Ripke/PdJ) ook nog mee.”

Nog wat meegekregen van de decibellendiscussie? “Niet alles hoeft vol te gaan. Er zijn immers regels. Goed nadenken dan kom je er samen wel uit. Een decibellenmeter hebben wij niet; heeft vanwege onze ‘doofheid’ ook helemaal geen zin. Valt ons soms wel op dat er uit bepaalde kledingzaken in de stad meer geluid komt dan uit een café. Huub van het Swolsch café heeft er geen enkele moeite mee. Hij houdt zich altijd aan de regels.”

Het Stratenfestival als Zwols zomerevenement; hoe staan jullie daar in? “Daar mogen wij als stad apetrots op zijn. Het brengt veel mensen op de been en toch een gevoel van veiligheid. Pluim voor de politie.”

Niet spelen maar stappen, hoe ziet jullie Stratenfestivalrondje er dan uit? “Onze voorkeur gaat toch wel uit naar de wat kleinere kroegen. Ook even langs het hoofdpodium (volgend jaar weer) en verder door de stad zwalken.”

Men in Music, twee rasechte Blauwvingers, wat vinden jullie van de Zwolse horeca? “Wij zijn geboren onder de Peperbus en de stad wordt steeds leuker. Met veel gevarieerde horeca. Zwolle komt tot bloei, er is voor elk wat wils. Wij zijn meer het type van de kroegjes. Onze tip voor Swollenaeren: het leven is kort, maak er wat moois van.”

Meer Rondje Swolle? Lees de krant van maandag 15 augustus 2016.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden