Dieze West - De Meern seizoen 2016-2017.
Foto: Pedro Sluiter
Dieze West - De Meern seizoen 2016-2017. Foto: Pedro Sluiter Pedro Sluiter

Dieze West niet content met eerste punt

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Iedereen bij Dieze West is het er na afloop over eens: “we hebben twee punten te weinig gekregen.” De Zwolse hoofdklasser laat in de tweede wedstrijd van het seizoen kansen op de zege liggen, maar het spel in de remise tegen De Meern (2-2) is veelbelovend.

“Het is nog wat zoeken, maar vandaag ging het al veel beter dan vorige week”, vindt aanvoerder Nejim El Atiaoui, die vanwege een pijnlijke enkel na een uur spelen het veld verlaat. De regisseur op het middenveld is één van de sterkhouders die wel is gebleven bij Dieze West. Voor de spelers die vertrokken kwamen op papier ‘mindere goden’ terug. “Je ziet wel dat er iets minder voetbal inzit. We zoeken iets sneller de diepte. Maar het is een leuke groep. Jong, fris. We kunnen nog veel groeien dit seizoen”, aldus El Atiaoui, die niet voor het eerst samen speelt met zijn broertje Faisel. Nu ook de van CSV ‘28 overgekomen Levi El Atiaoui erbij is gekomen, hoopt Nejim dit seizoen eens met zijn broertje én zijn neefje op het veld te staan. “Levi is nog jong (18 jaar, MdR), dus die moet nog groeien. Misschien later in het seizoen”, denkt de aanvoerder.

Dieze West speelt de eerste veertig minuten uiterst taakbewust met een verdiende 1-0 voorsprong (Caleb Rahajaan) als gevolg. Onachtzaamheid kort voor en na de pauze kost de thuisploeg twee tegengoals. Na een onderbreking vanwege een opstootje buiten de lijnen, tussen enkele leden van Dieze West en buurman Ulu Spor, is het weer Dieze dat de klok slaat. De, verdiende, 2-2 komt een kwartier voor tijd van de voet van Milos Durmic. De thuisploeg verzuimt vervolgens te profiteren van de ruimte die het, met name in de omschakeling, krijgt. Via Rahajaan, Jaouad Akloud en Mo Ali Pour Asli is Dieze West dichtbij de 3-2. In de slotfase, als De Meern al een tiental is, wordt invaller Dominggus Lim-Duan neergehaald binnen ‘de zestien’, maar arbiter Van der Laan wuift het weg, de smeekbedes ten spijt.