Afbeelding

Extra ontspannen met ‘Hot Yoga’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Met deze mooie nazomerse dagen lijkt een saunabezoek minder voor de hand te liggen. Toch bevestigen deskundigen dat een saunabad juist in de zomermaanden heel verfrissend is voor lichaam en geest.

In Scandinavië, de bakermat van de sauna, wordt vooral in de zomer veelvuldig gebruikt gemaakt van een saunabad onder het motto ‘hitte bestrijd je het beste met hitte’. Het saunabezoek wordt ervaren als een prima manier om af te koelen en de lichaamsaccu weer op te laden. Een goede reden dus om ook bij mooi weer een bezoek te brengen aan Sauna Swoll.

Het moderne saunacomplex bij Wijthmen biedt sinds kort ook iedere donderdagochtend van 9.30 tot 10.45 uur en van 12.00 tot 12.30 uur de mogelijkheid om yoga te beoefenen onder de noemer ‘Hot Yoga’. De les is voor iedereen toegankelijk. De grootste saunacabine wordt daarvoor opgewarmd tot ongeveer 38 graden. De deelnemers voeren twintig klassieke yogahoudingen uit, zij zijn dankzij de warmte flexibeler en kunnen de houdingen daardoor makkelijker uitvoeren. Blessures zijn hierdoor vrijwel uitgesloten. Bestaande blessures zullen zelfs beter genezen. Het is, net als in de sauna, belangrijk om na de les veel water te drinken om de afvalstoffen te kunnen afvoeren. ‘Hot Yoga’ heeft ook mentale voordelen als wilskracht en ontspanning. De deelnemers aan ‘Hot Yoga’ dragen een korte broek met hemdje of topje. Bezoekers krijgen bij iedere yogales van 75 minuten, in combinatie met een bezoek aan de sauna, in de maand september een klankontspanning van dertig minuten cadeau.

Door de beperkte ruimte in de saunacabine is reserveren (bij voorkeur telefonisch) noodzakelijk.

Sauna Swoll

Heinoseweg 26
8026 PD Zwolle

(0529) 40 16 38

www.saunaswoll.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30