Zaalvoetballers WRZV winnen ook tweede duel in landelijke competitie

ZWOLLE - Na de winst in de eerste thuiswedstrijd heeft WRZV Zwolle ook zijn eerste uitwedstrijd gewonnen in de hoofdklasse G van de KNVB-competitie. In Ommen klopte de nieuwkomer ZVO de Herberg met 3-5.

Door een goed in vorm verkerende Nima Shimeri, die met mooie en effectieve acties werkelijk overal op het veld te vinden was, nam WRZV Zwolle een 0-2 voorsprong. ZV Ommen speelde voornamelijk op de counter en wist direct na rust de 1-2 te maken.

Hierdoor werd WRZV Zwolle 'wakker' geschud en besefte het team dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De tweebenige Ruben Meijer, die een sterke wedstrijd speelde, vuurde een paar harde schoten van afstand maar trof telkens de keeper of de paal.

Uiteindelijk was het Nima Shimeri die met zijn derde de 1-3 op het scorebord zette, nadat Meijer de paal raakte en de bal voor de voeten van de alerte Shimeri terecht kwam.

Ommen zette na de pauze meer druk naar voren en probeerde nu meer kansen te creëren door de keeper mee te laten voetballen maar dit werd afgestraft door Stefano Chaar die goed raad wist met balverlies van Ommen. Met een snelle sprint kwam hij los van zijn verdediger, wist de keeper te passeren en tikte de 1-4 binnen.

Ommen probeerde nog met korte en snelle combinaties door het hart van de verdediging het tij te keren, maar het mocht niet baten. De thuisploeg stuitte constant op het ijzersterke WRZV-eindstation keeper Marcus-Jan Schiere, die belangrijk was voor het team.

Uiteindelijk was het Islam Abdelsalam die met een individuele actie de wedstrijd besliste door de 1-5 te noteren. Met nog tien minuten op de klok dacht WRZV dat de buit binnen was en verzuimde het de score uit te breiden.

Door onnodig balverlies wist Ommen de 2-5 te maken en bleven de Ommenaren geloven in een resultaat. In de slotfase moest Helmar Konjanan aan de noodrem trekken en met een gele kaart vertrekken. Ommen wist de man-meer-situatie te benutten en kwam op 3-5. De laatste minuten wist WRZV Zwolle de wedstrijd rustig uit te spelen en kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Maandag 26 september speelt WRZV Zwolle thuis in de WRZV-hallen om 19.45 uur tegen VSCO. Toegang is gratis.