Afbeelding

Hattem Roeit op podium in Zeeland

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM/KORTGENE - Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, verscheen zaterdag 17 september met drie teams van Hattem Roeit aan de start bij een wedstrijd in het Zeeuwse Kortgene. Dames IJsselkr8, in de sloep d’Isela, behaalde hier een mooie tweede plaats.

De wedstrijd in Kortgene was een race van ruim twaalf kilometer over het Veerse Meer. De organisatie van de Veerse Meer Race was dit jaar gastheer voor het 25-jarig bestaan van de Federatie Sloeproeien Nederland. Drie teams van Hattem Roeit verschenen aan de start: de heren Krom en de Dames IJsselkr8 in de sloep d’Isela en de Dames Hetebrij in de Voorganck.

Dames IJsselkr8 en Heren Krom gingen in hun race als laatste start van start. In de snelle sloep d’Isela hadden beide teams in hun race vele inhaalacties. Ook Dames Hetebrij in de Voorganck, die halverwege het startveld starten, wist vele sloepen in te halen en kwam al als vierde over de meet.

Heren Krom en Dames Hetebrij eindigden hiermee in de middenmoot van hun klasse. “Het was een mooie race met een groot startveld. Als team hebben we alles gegeven en met het behaalde resultaat zijn we heel tevreden”, zegt roeier Jelmer Bouma van Heren Krom. Team Dames IJsselkr8 gaf een mooi vervolg op hun goede prestatie van vorige week in Zwartsluis, door wederom tweede te worden.

Langweerder Sloepenrace

De eerstvolgende wedstrijd voor een team van Hattem Roeit is de Langweerder Sloepenrace. Zaterdag 1 oktober zal het kersverse Team Inc aan de start verschijnen voor deze race van ruim vijftien kilometer. Voor het damesteam – Team Inc, roeiend in de Voorganck, zal dit de vuurdoop worden.

Hattem Roeit

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n zestig leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck. Wie zelf wel eens wil ervaren hoe het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, kan zich opgeven via info@hattemroeit.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30