Kasper Herrewijn (links) en Pascal Riem.
Kasper Herrewijn (links) en Pascal Riem. Toon Kannekens

Oranje Zwart richt zich op eerste klasse met eigen talenten

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Terwijl de slingers van het honderdjarig jubileum nog in het clubhuis hangen, richt Oranje Zwart de blik vol op de toekomst. Op de nieuwe accommodatie op Sportpark Marslanden wil de vereniging doorgroeien van 260 naar 300 leden.

Dankzij een succesvol vrijwilligersbeleid is de club klaar voor de ontvangst en opleiding van nieuwe talenten. Met Kasper Herrewijn en Pascal Riem heeft het bestuur van Oranje Zwart twee gerenommeerde coördinatoren aangesteld die zich specifiek bezig gaan houden met het opleiden van jeugdspelers.

Kasper Herrewijn werkte vijftien jaar als voetbaltrainer. Hij gebruikt zijn kennis en ervaring om het technische beleid bij Oranje Zwart vorm te geven. De specifieke korfbalkennis wordt geleverd door Pascal Riem, jarenlang speler in de selectie van Oranje Zwart. Dit ervaren duo gaat de trainers van Oranje Zwart begeleiden, met speciale aandacht voor talentontwikkeling.

Naast Kasper en Pascal zal ook Simone van der Kolk (jeugdcoördinator Technische Zaken) onderdeel uitmaken van opleidingsgroep voor de jeugd. Samen met twintig enthousiaste jeugdtrainers, een fysiotherapeut, Anne Bootsma, die werkt bij fysiotherapie Berkum en Ron Peters, looptrainingen en core stability training(in balans houden van je lichaam), staat er een team klaar om de jeugd van Oranje Zwart in een veilige omgeving korfbal te leren spelen.

Jojo

Oranje Zwart pendelt al jaren tussen de eerste en tweede klasse en ambieert een stabiele eersteklasser te zijn. Dat wil de club bereiken met een fundering van eigen jeugdspelers.

Bent u als ouder geïnteresseerd in deze unieke sport voor uw kinderen of wil je als schoolklas kennis maken met de sport, welke gepeeld wordt door meisjes en jongens samen in één team, mail dan naar wervingscommissie@oranje-zwart.nl.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59