Denktank ED+ van ervaringsdeskundigen Noord- en Oost- Nederland opgericht

Algemeen

Zwolle - Professionele ervaringsdeskundigen in Noord- en Oost- Nederland hebben hun krachten gebundeld om overheden en zorgverleners te ondersteunen bij de inzet van ervaringsdeskundigheid en herstelgerichte zorg. Ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn bij Stichting Focus, Intact, Limor, Dimence, De HOECsteen, GGz Drenthe en GGz Friesland hebben daarvoor de Denktank ED+ opgericht.

Ervaringsdeskundigen zijn zelf cliënt geweest van de geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg. Ze benutten hun ervaring onder andere om lotgenoten te ondersteunen of de zorg te verbeteren. Vrijwel iedere zorginstelling heeft tegenwoordig ervaringsdeskundigen in dienst. Denktank ED+ kan helpen om de inzet van ervaringsdeskundigheid te optimaliseren.

Bij de denktank kunnen organisaties, beleidsmakers en zorgprofessionals terecht voor training of advies. Afhankelijk van de vraag wordt ondersteuning op maat geboden. Door de bundeling van kennis, expertise en tools is Denktank ED+ in staat om een veelzijdig product aan te bieden. Meer info? denktanked@focuszwolle.nl