Hans Smit (Sportief Zwolle)

Be Quick '28 snijdt zichzelf in de vingers

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – “Je houdt jezelf voor de gek, als je blijft zeggen dat het pech is.” Be Quick ’28-trainer Wilfred Westerhuis windt er geen doekjes om na de derde nederlaag op rij, een uiterst zure 1-2 (door een tegengoal in blessuretijd) tegen Hellendoorn.

Het zit niet mee: Be Quick ’28 maakt een eigen doelpunt, schiet vol op in plaats van in de kruising en krijgt een doelpunt tegen in de 93ste minuut van de wedstrijd. Allemaal waar. Westerhuis wil zich niet verschuilen achter pech. “Het was absoluut onnodig, maar we hebben de nederlaag aan onszelf te wijten. In de eerste helft zijn we heer en meester. Om onverklaarbare redenen kantelt de wedstrijd na een uur spelen.” Het staat dan 1-0 door een doelpunt van Sander Aarten. De (gedeelde) winnaar van de laatste Salverda Trofee kwam van de bank omdat hij door zijn werk ontbreekt op de training en daarom geen basisplaats krijgt.

Wat Be Quick in de eerste helft zo goed doet -opbouwen door middenvelders aan te spelen, compact spelen- lukt vervolgens niet meer. “In de tweede helft hebben we niet meer het lef om de vrije man op het middenveld in te spelen en staan we te ver van elkaar af”, ziet Westerhuis. Twintig minuten voor tijd betekent een eigen doelpunt van Emiel Brinkhuis de 1-1. Het doemscenario voltrekt zich in blessuretijd als Aarten balverlies leidt en Thomas Claassen met een steekpass achter Be Quicks laatste linie wordt weggestuurd. Roan Admiraal kan Claassen niet bijbenen.

Na een gelijkspel in de seizoensouverture tegen Enter Vooruit is dit de derde nederlaag op rij. Westerhuis: “Ik kijk niet naar de ranglijst, want a: daar word ik toch niet vrolijk van, en b: wij moeten gewoon naar onszelf kijken en beter gaan spelen. We hebben veel personele problemen en op dit moment een erg jeugdige ploeg. Iedereen moet op de toppen van z’n tenen lopen. Dit zijn harde leermomenten. Hopelijk plukken we daar later dit seizoen de vruchten van.”

Ook voor de andere Zwolse ploegen in 2H is de seizoenstart teleurstellend, al boekte WVF zaterdag wel zijn eerste overwinning (1-2 bij DOS Kampen). DOS miste een strafschop en moest kort na de pauze met tien man verder door een rode kaart voor Hicham Ziyech. Martijn Ruijsch maakte de winnende voor WVF.

ZAC verloor met 2-1 van OZC Ommen en eindigde de wedstrijd met tien man vanwege rood voor Ronald Veldhoen.

Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13