Afbeelding

Medicijn bekerwinst uitgewerkt voor PEC

Sport

ZWOLLE - Het medicijn dat de 1-4 overwinning op DVS ‘33 vormde, leek een goede uitwerking te hebben in de competitiwedstrijd tegen Ajax, maar PEC Zwolle kon slechts kort genieten van de voorsprong in de Amsterdam Arena. Ajax won uiteindelijk met 5-1.

Drie minuten na de openingstreffer van PEC Zwolle maakte Ajax alweer gelijk, maar dat was nog niet het startsein voor een wervelend optreden van de recordkampioen. Onoplettendheid in de PEC-defensie bij twee hoekschoppen leverde Ajax de eerste twee doelpunten op. Beide keren was het centrale verdediger Sanchez die scoorde. Voor de 2-1 was PEC nog twee keer zelf gevaarlijk. Menig en Van de Pavert dwongen doelman Onana tot knappe reddingen. Na de pauze was PEC een gewillig slachtoffer. Trainer Ron Jans moest met lede ogen aanzien hoe de Ajacieden naar hartelust door de PEC-defensie slalomden. Dolberg (twee keer) en Traoré tilden de stand naar 5-1. Bij de laatste treffer van Dolberg moest er doellijntechnologie aan te passen komen om te zien dat de bal via de onderkant van de lat daadwerkelijk de doellijn had gepasseerd.

“Het moet maar eens afgelopen zijn met verliezen. Vrijdag tegen ADO Den Haag moet het gebeuren”, vond Jans.

PEC staat laatste in de Eredivisie. In de KNVB Beker heeft het een gunstige loting voor de zestiende finales. Op 25, 26 of 27 oktober speelt het in eigen huis tegen Jupiler League-ploeg VVV Venlo, dat NAC Breda uitschakelde.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13