Zwolse Tennis Kampioenschappen bij ZLTB (Bas de Vries)
Zwolse Tennis Kampioenschappen bij ZLTB (Bas de Vries) Hans Smit

ZTK is tennisfeestje voor alle niveaus

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Wisse Jonker smijt boos zijn racket naar de kant na de verliespartij tegen Bas de Vries op de Zwolse Tennis Kampioenschappen. Het betreft slechts een demonstratie-, of invitatiewedstrijd tussen twee van de beste spelers uit Zwolle, maar de gedrevenheid is er niet minder om.

Bezoekers en andere spelers drommen samen om baan 1 bij ZLTB, waar Jonker en De Vries tennis van hoog niveau laten zien. De Vries wint met 6-2, 6-3. Een (geld)prijs verdient hij daar niet mee, maar voorlopig heeft de kopman van het ZLTB-competitieteam, dat uitkomt in de landelijke hoofdklasse, bewezen de dertien jaar jongere Jonker nog de baas te zijn. Vooraf worden de verhoudingen ingeschat op gelijkwaardig, maar De Vries speelde naar eigen zeggen ‘echt heel goed’. Hij voelde vooraf de spanning. “Je wilt gewoon winnen. Veel tennissers uit Zwolle komen kijken. Je gaat er misschien nog wel meer voor dan bij een gewoon toernooi”, zegt De Vries, die ook verrast was door de ruime zege. “Ik denk dat we normaal gesproken gelijkwaardig zijn.”

Eerder op de dag heeft Skip Jonker, het broertje van Wisse, samen met Ivar Vinke het dubbelspel 11-14 jaar gewonnen.. Skip is een tennistalent, maar heeft onlangs gekozen voor voetbal en speelt dit seizoen bij PEC Zwolle.

Op baan 6 is de finale van de hoogste officiële categorie, herenenkel 4. Jeroen Balk verslaat Jan-Willem Logtenberg met 6-3, 6-3 en kroont zicht niet voor het eerst tot Zwols tenniskampioen.

Misschien wel het grootste talent van Zwolle, Sarah van Emst, wint zoals verwacht de categorie 11-17 in het meisjesenkelspel. De nummer drie van Nederland tot en met twaalf jaar is oppermachtig en verslaat haar oudere opponentes met speels gemak.

Marcel Tijhuis, voorzitter van de organisatie, kijkt geamuseerd om zich heen op het tennispark van ZLTB. “Alle niveaus door elkaar heen en naast elkaar. En het weer is fantastisch. Wat wil je nog meer?”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden